Goda julkakor

Bakade : Fruktkaka från Italien, Grissini av pepparkakssmet och mögelost samt Pepparkaksmuffins.

 Fruktkaka från Italien

100 g mandel
150 g hasselnötter
100 g pekannötter
100 g torkade dadlar
100 g torkade fikon
100 g torkade anansbitar små
100 g torkade papayabitar små
2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
0,5 dl konjak
4 st stora ägg lättvispade

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandel och nötterna grovt. Klipp dadlar och fikon i småbitar med sax.
Blanda mandel-nötblandningen med fruktbitarna i en stor skål. Tillsätt farinsocker, vetemjöl + bakpulver samt ingefära. Blanda i konjaken och lättvispade äggen.
Klä en avlång brödform 1,5 l med bakplåtspapper och häll smeten i. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 75  minuter.
Låt svalna och pudra lite florsocker före servering. Skär tunna skivor med vass kniv. Kakan håller sig flera veckor i kylen.

 Grissini med papparkakssmet och mögelost

500 g pepparkaksdeg
100 g smulad grön/blåmögelst

sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut pepparkasdegen till en avlång ca 3-4 mm tjock platt. Smula osten på halva av degen och vik över andra halvan. Tryck med kaveln över. Skär till smala stänger och vrid de försiktigt runt.cGrädda i 200 grader ca 7-10 minuter beronde hur stora kakor man gjort. Försök göra smala stänger eftersom de ändå breder ut sig.

  Pepparkaksmuffins 24 st

4 dl vetemjöl
1 dl rörsocker strö
2 tsk papparkakskrydda
2 tsk bakpulver
2 dl torkad plommon i små bitar
3 ägg
100 g smält margarin
1 burk kondenserad mjölk

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Vispa i äggen, smälta margarinet och sist kondenserad mjölk. Blanda väl.
Skeda i muffinsformar och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter beroende på storleken av muffinsformar. Pröva med en sticka så att de är klara.
Garnera när muffinsen har svalnat med florsocker + lite vatten/vispgrädde och ev karamellfärg.

Bon chance!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0