Dagens meny: viltskav med kokt potatis och plättar med hallon 2010-10-31

Viltskav med kokt potatis + grönsaker samt plättar med hallon. Viltskav receptet finns i augusti.

 Plättar med hallon/kesella 4 pers. (blev 44 plättar) 

3 ägg
6 dl laktosfri mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk salt
Vispa äggen i en skål och tillsätt resten av ingredienser och rör till en jämn smet. Låt stå ca 30 minter. 
Blanda under tiden: ca 4 dl hallon + 0,5 dl socker + 2 burkar kesella. Låt stå i kylskåpet. 
Stek plättarna. Du kan göra "bakelser" ta ca 1 msk hallon/kesella mellan två plättar och strö över florsocker samt färska hallon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0