Dagens meny 2010-05-09

Svärmor och dotter hemma på söndagsmiddag.

Potatissallad 5-6 pers
800 g färskpotatis
125 g salladslök
Sås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1,5 msk stark senap(Johnnys)
nypa salt
gott till:
kokta ägghalvor
ugnstekta fläskkottletter
svart vinbärsgéle

Tvätta och koka potatisen. Låt svalna och dela i bitar.
Blanda majonnäs, gräddfil, senap och salt. Skär salladslöken och spara lite av gröna delen till dekoration.
Blanda potatis, salladslöken och häll över såsen. Blanda försiktigt. Låt stå i kylskåpet minst 1-2 timmar.
Stek kottletterna i ugnen och koka äggen. 
 
 
Glace au four 4 pers 
Botten:
2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
Marängtäcke:
4 äggvitor
0,5 dl socker
½ l vaniljglass(block)

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i smord och bröad liten långpanna   (20x30) och grädda i 250 grader 5-6 minuter. Låt botten kallna helt. Skär sedan den mitt i så att den passar till ugnsfomen. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och rör i sockret. Lägg sockerkaka på ugnsformen, lägg på glassblock och sedan sockerkaka. Bred marängen över och även sidorna så att allt är täckt med maräng. Ställ i ugnen 250 grader några minuter så att marängen fått fin färg. Servera genast.
Smaklig spis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0