Bakning 20100522

var i hemköpet igår och köpte en påse jäsblandning från Dr.Oetker.har sett de men inte prövat. gjorde sanbbakat långpannebröd( ändrade receptet lite). blev riktigt god och det gick snabbt att göra. behövde bara jäsa 15 minuter.

Snabbakat långpannebröd  
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 påse Dr.Oetker jäsblandning
2 tsk salt
3 tsk hel kummin
5 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Blanda samman alla torra ingredienser. (Tog ca 6,5 dl vetemjöl). Tillsätt mjölk och sirap och rör samman till en jämn och smidig deg. Klä en djup långpanna med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa 15 minuter.
Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt brödet svalna under bakduk på plåten.

dottern antydde en dag att hon tycker jättemycket om hallongrottor så tänkte vara snäll och göra några.



Hallongrottor (blev 24 st)
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g margarin
fyllning:ca 1 dl hallonmarmelad

Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Ev tillsätt en ½ msk vatten om degen är för smulig. Forma degen till små bollar och lägg i muffinsformar. Gör en fördjupning med finger och klicka i lite marmelad. Grädda mitt i ugnen i ca  12-15 minuter. Låt kallna på galler.

Smaklig spis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0