Jäst över

Det blev 25 g jäst över efter hemmagjord pizza så tänkte göra något av det innan den blir dålig. Det blev vanlig bulldeg. Man kan göra en Bostonkaka av degen också. Kavla ut och fyll med något gott tex 100 g rumsvarmt margarin, 100 g mandelmassa + 4 dl rabarbersylt+ 3 msk kanel. Rulla ihop och skär ca 5 cm breda bitar. In i en rund form, pensla med ägg och grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 35 minuter.


vanliga bullar med kardemumma (blev 15 st)
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
100g rumsvarmt margarin

Värm mjölken till 37 grader och smula i jästen. Rör i sockret, kardemumma och det mesta av vetemjölet. Knåda och ta i det resten av vetemjölet.  Tillsätt sist mjuk margarin och knåda degen ordentligt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter. Dela degen i 60 grams bitar. Rulla till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 20 minuter till under duk. Sätt på ugnen 225 grader och pensla bullarna med 1 ägg + 1 msk vatten. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 minuter. 

Smaklig spis/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0