Dagens meny 2010-06-27

Dotterns önskemål om mat idag: lax i ugnen.
Dagens blev: kokt potatis, variation av grekisk sallad, lax i ugnen och till efterrätt :bär med choklad.
Köpte färdiga frysta laxbitar och tinade dem något i kylskåpet. Gjorde en snitt och fyllde med blåmögelost (Auras är bäst). Kryddade med lite salt och Herbes de Provence samt lite hackad dill. Ugn 200 grader ca 30 minuter. Sallad: ½ krispig sallad, två tomater, ½ gurka, en rödlök, 16 st svarta kärnfria oliver, två avocado, 200g Apetina. Dressing: 3 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk äppelcidervinäger, 2 tsk senap(Johnnys söt-stark), 2 tsk socker, 1,5 tsk franska örter, 0,5 tsk Herbamare örtsalt. Blanda och häll över salladen. Den här dressinge passar till många olika sallader.
Till efterrätt: ta portionsformar(ugnsfasta) och häll på hallon och björnbär.  Riv vit och mjölkchoklad över rikigt och in i ugnen en stund så att chokladen börjar smälta lite. Var försiktig mjölkchokladen bränns lätt. 
 läcker  och värkligen god och lätt rätt.

Smaklig spis/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0