Dagens kaka 2010-06-29

Hade inte kvar någon sockerkaka men 3 st. nästan övermogna bananer.
Om du gillar bananer så gilla du den här kakan.

 
Banankaka med sherry
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smält margarin
3 bananer
0,75 dl hackade nötter(mandel +  hasselnötter)
0,75 dl sherry
farinsocker
margarin till kakformen
Vispa ägg och socker pösigt (brukar vispa med elvisp ca 2,5 minuter).
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Rör i det avsvalnade margarinet.
Smörj en rund kakform (eller stor stekpanna av gjutjärn) och strö över rikligt med farinsocker.
Halvera bananerna på längden och lägg dem på botten ovanpå farinsockret.
Strö nötterna och droppa sherryn över bananerna.
Häll till sist på sockerkakssmeten och grädda kakan ca 40 minuter i 175-200 grader. Täck med papper efter halva tiden så att kakan inte bränns. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Vänd kakan (och ha lite vaniljglass eller vispgrädde till.)Kakan är god som den är också. 

Smaklig spis/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0