Dagens mat 2010-07-05

Semester och maten ska vara lätt i värmen. Blomkålen såg väldigt gott ut och hittade rätt liten.



Kokt blomkål med sås (2 portioner)

1 liten blomkålshuvud
1 tsk salt till ½ liter vatten

sås:
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk(+grädde)
0,5 tsk Herbamare örtsalt

140 g bacon

Skölj blomkålshuvudet och skär av blasten och dela blomkålen i mindre bitar. Koka upp vattnet och saltet. Lägg i blomkålshuvudet. Koka knappt 10 minuter.
Såsen: smält margarinet, rör ner mjölet och späd med mjölken och ev.grädden. Koka upp under omrörning och koka såsen 3-4 minuter. Smaksätt med Herbamare.
Skär baconet i mindre bitar och stek utan fett i en stekpanna.Häll över hushållspapper så att fettet rinner av.
Lägg upp blomkålen på ett fat. Dekorera med bacon och häll över såsen. Servera gärna med grönsaker.

Smaklig spis/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0