Dagens kaka

Det var länge sedan jag bakade tigerkakan. Den är en klassiker. I Finland kallar vi den tigerkakan och i Sverige kallas den väl marmorerad kaka.

 

Tigerkaka

200 g rumsvarmt margarin
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl grädde
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Vispa margarin, socker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt 1 ägg i taget och vispa mellan.
Tillsätt grädde och vetemjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Ta ca 1/3 v smeten och rör i kakao.
Häll ½ av ljusa smeten i en smord och bröad form.  Ringla ner den mörka smeten och till sist den ljusa igen.
Grädda i 175 grader ca 55-60 minuter. Täck med bakpapper efter en tid så att kakan inte bränns.
Pröva med en sticka att kakan är färdig.

Bonne chance!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0