Dagens kaka

Dagens kaka blev Lakrits- och hallonkaka. Receptet är från : Lakrits Mint & Choklad av Elisabeth Johansson.
Kakan är..mums... gjorde den med frysta hallon.



Lakrits -och hallonkaka

3 ägg
3.5 dl socker
125 g smält margarin
3.75 dl vetemjöl
riven skal av 1 st citron
1 msk socker
0,5 msk maizena
2 dl frysta hallon
4 st Kick lakrits/citron, mjuk lakritskola
1 msk florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en pajform (eller form med löstagbar kant) 26 cm diameter.
Vispa ägg och 3,5 dl socker pösigt. Tillsätt det smälta margarinet, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet. Blanda 1 msk socker och maizena i en skål och vänd ner frysta hallonen i blandningen. Häll upp smeten i formen. Strö över hallonen och klipp lakritskolan i bitar och strö dem över.
Sätt formen längst ner i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Skär upp i bitar och pudra över florsocker med tesil. Servera kakan småvarm med vaniljglass som smälter lite. MUMS....

Bonne chance!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0