Dagens bakning 2010-07-04

Hade köpt lite bigarråer och tänkte baka något gott med de. Det blev bigarråpaj.



Bigarråpaj

botten:
75 g rumsvarmt margarin
0,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

fyllning:
0,5 l bigarråer
2 dl creme fraiche
2 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
Dela bigarråer och ta bort kärnorna.
Rör margarin och socker pösigt. Vispa i ägget.
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Blanda i smeten. Bre smeten i en pajform på botten och lite på kanterna.
Häll bigarråerna på botten. Blanda creme fraiche med ägg, socker, vaniljsocker och citronsaft. Skeda över bigarråer.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.
Om du har körsbär går det bra och använda istället.

Hade lite jordgubbar över efter Jordgubbstårtan och gjorde muffins med de.



Jordgubbsmuffins ( 12 st vanlig storlek samt 6 st i kaffekoppar)

50 g margarin
4 st små ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
18 st jorgubbar

Smält margarinet.
Vispa ägg och socker pösigt (minst 3 minuter med elvisp). Tillsätt mjölk och margarinet.
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Häll smeten i formar, om du använder kaffekoppar smörj de innan. Dela jordgubbarna och lägg i varje form. 
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 15minuter. Du kan garnera muffinsen med vispad grädde och jordgubbar. 

Smaklig spis/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0