Dagens bakning 2010-07-06

Hade köpt filmjölk och tänkte använda den till bakning: filmjölkskaka sötad med fruktsocker samt kardemummakaka.



Filmjölkskaka sötad med fruktsocker

4 dl vetemjöl
1,5 dl fruktsocker
1 tsk soda(bikarbonat)
2 tsk kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk stött kardemumma
1 dl (100g)smält margarin
3 dl filmjölk

Blanda alla torra ingredienser ihop. Tillsätt avsvalnad margarin och filmjölk. Blanda ihop snabbt till en smidig smet. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Pröva med sticka att kakan är färdig.
Kakan passar till diabetiker eftersom den är sötad med fruktsocker.(inte lika farlig som vanlig socker). Passar också till de som inte tål ägg eftersom det finns inga ägg i smeten.



Kardemummakaka

75 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl filmjölk

Rör margarin och socker pösigt och vispa i ägget. Blanda vetemjölet med bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och tillsätt detta växelvis med filmjölken.
Häll smeten i en smörad och bröad form.
Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig.

Smaklig spis/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0