Julstjärnor 2010-12-12

Blev så sugen på Julstjärnor så gjorde först fyllningen och sedan "fuskade" genom att använda färdig smördeg.
Fyllningen är : Plommonmarmelad.

Plommonmarmelad (blir ca 3,75 dl färdig)

225 g torkade, kärnfria plommon
2,5 dl vatten
2 st. kanelstänger
1 dl syltsocker
2 msk konjak(kan uteslutas)

Koka upp plommon, vatten och kanel.
Häll i syltsocker och låt småkoka ca 10 minuter.
Ta bort kanelstängerna, (häll i konjaken) och mixa allt med mixer.
Häll i rena Atamonsköljda burkar. Lägg på locken och förvara i kylskåpet.
Detta kan man bjuda till skinkan mm också.

 Julstjärnor 12 st.

250 g färdig smördeg
lite plommonmarmelad
florsocker

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär degen i 12 jämnstora fyrkanter. Skär ett litet snitt från varje hörn mot mitten. Lägg ca 1 tsk plommonmarmelad mitten på varje stjärna och lyft varannan spets på varje hörn in mot mitten. Tryck lite så att de håller ihop. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 7-10 minuter. Låt svalna. Pudra över med florsocker före servering.
Julstjärnorna är ett måste i finska julbordet.

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0