Den goda julmaten 2010

hade tänkt att inte göra så mycket men..det blev: potatis, fransk löksill, löksill, senapssill, köttbullar, prinskorvar, julkorv, gravad lax, kallrökt lax, laxpaté, skaldjurspaté, skinka, janssons frestelse, kålrotslåda, rödbetssallad. Till efterrätt ris á la Malta med russinsoppa.


Rödbetssallad: 2 äpplen, 1 rödlök, ca 2-3 rödbetor(inlagda rödbetor), 1,5-2 dl vispgrädde. Skala och tärna äpple, rödlök samt tärna rödbetorna. Vispa grädden och tillsätt ca 1-2 msk vätska från rödbetsburken. Blanda allt. Gott till skinkan mm.


Ris á la Malta:
500 g färdig risgrynsgröt
1,5 dl vispgrädde 
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa grädden och blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker. 
Russinsoppa:
1 l vatten
1 kanelstång
½ vaniljstång
3 msk socker
3 dl russin
2 msk potatismjöl
Koka upp vatten och lägg i kanel och vanilj samt socker. Låt småputtra ca 30 minuter och ta bort kanelstången samt vaniljstången. Lägg i russinen och låt de bli mjuka i varma vattnet. Kolla om det behövs mera socker. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och red soppan. Låt koka upp och häll i serveringkanna. Strö lite socker över annars bildas en hinna.
Servera med ris á la Malta.

Smaklig spis!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0