Dagens meny: bacon lindrade dadlar, lax -och purjopaj, frukt -och ostsallad 2010-12-8

Hade några kompisar hemma och bjöd: bacon lindrade dalar( ta bort kärnorna från dadlarna, dela baconen och lindra runt dadlarna, fäst med trätandpetare och i ugnen 200 grader ca 10 minuter, man kan fylla dadlarna med blåmögelost mm), lax -och purjopaj (se recept 19/12-10), frukt -och ostsallad.

 Frukt -och ostsallad 4 port.

1 st. päron
1 st. kiwi
ca 15 st. röda kärnfria vindruvor 
ca 100 g 17% grevé ost
ca 100 g Aurora mögelost
ca 50 g rucolasallad
½ kruka plocksallad
3 st. kokta äggvitor
Sås:
3 st. kokta äggulor
2 msk ättikssprit (12 %)
1 msk socker
1 msk senap
2 dl vispgrädde
Skala och dela päronen och kiwin i mindre bitar. Dela vindruvorna.
Skär osten i bitar och blanda med frukten. Skölj och riv salladen. Dela kokta äggvitorna i mindre bitar och lägg i.
Sås: ta kokta äggulorna och mosa de med ättika, socker och senap till en smidig massa.
Vispa grädden och blanda ihop med massan. Servera brevid eller häll i salladen strax före servering.

Bonne canche!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0