Dagens bakning:Finsk russinkaka 2010-12-21

Ville baka något gott och ha med mig till jobbet så det blev finsk russinkaka. Receptet hittade jag i GP rätt länge sedan. Kakan är verkligen saftig och god.

 Finsk russinkaka

3 dl russin
3 dlvatten
3 dl socker
200 g margarin
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 st ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform som rymmer 2 liter.
Låt russinen koka i vattnet 5 minuter. Rör margarinet med socker och kryddorna i en skål och häll över den heta russinblandningen. Rör tills margarinet smällt. Tänk på att det är viktigt att russinblandningen är verkligen het, finessen är att margarinet skall smälta samman med socket under omrörningen.
Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner detta.
Blanda till sist ner äggen och rör smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda kakan i 175 grader på nedersta falsen ca en timme. Pröva med stickan att kakan är färdig. Kakan blir ganska brun. Man kan täcka kakan med bakplåtspapper efter en tid så att ytan inte bränns.
När jag använder denna formen brukar jag ha lite florsocker på "taket" på Notre-Dame. Passar bra på vintern. 

Bonne canche!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0