Dagens bakning: Kardemummakakor 2010-12-26

Hittade en burk kardemummakaffe på Överskottsbolaget och det var riktigt gott. Många härrans år sedan åt jag på en libanesisk restaurang i någon av Långgatorna i Göteborg och där fick man kardemummakaffe samt en liten kardemummakaka efter maten. Blev riktig nostalgisk och sökte recept för kardemummakakor. Hittade inga.
Tänkte att fösöka hitta på recept själv och här är receptet. De smakar goda men de kardemummakakor man fick i restauranger var små ca 2-3 cm diameter och ca 1 cm tjocka och smakade ljuvliga. Får väl försöka experimentera tills hittar det rätta.

 Kardemummakakor ca 65 st.

200 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1,5-2 tsk nymalen kardemumma
5 dl vetemjöl

Vispa margarin och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl. Blanda vetemjöl med bakpulver och karedemumma. Rör ihop degen. Ställ i kylskåpet och låt stå ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla degen med hjälp av vetemjöl och ta msk(mått) stora bitar deg. Det blir ca 65 st. Degen breder sig i ugnen så lägg inte kakorna för tätt på plåten.
Grädda i 200 grader ca 8-10 minuter.

Bonne canche!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0