Dagens bak:Mandelkaka med amaretto 2010-12-11

Gjorde lussebullar med saffran ( Arlas recept med kesella) de blir saftiga och goda. Lilla J skulle komma senare efter jobbet och få med sig några bullar. Lilla Molly älskar Lussebullar med saffran.
Bakade också: Mandelkaka med amaretto.Hittade en recept Mjuk mandelkaka i Allers 49/10 som jag ändrade lite.

Mandelkaka med amaretto

100 g margarin
175 g sötmandel
2 st. bittermandel
3 ägg
2 dl socker
1 tsk nystött kardemumma
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjlö
2 tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
2 tsk amaretto
Garnering:
15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar
ev florsocker

Sätt ugnen på 175grader.
Smält margarinet och ställ åt sidan att svalna.
Mal sötmandeln och bittermandeln. Vispa ägget med sockret vitt och poröst( minst 3 minuter med elvisp).
Vänd ner mandeln, kardemumma och vaniljsocker. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och tillsätt sedan grädden och det ljumma margarinet samt amaretto. Rör varsamt smeten slät.
Häll smeten i en avlång smord och bröad kakform. Lägg de halverade mandlarna i mönster ovanpå.
Grädda i 175 grader nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller kakan känns färdig.
Låt kakan svalna en stund i formen innan den varsamt stjälps uppochner på ett smörpapper att kallna. Vänd den kalla kakan rätt och pudra ev lite florsocker vid servering. 
Min kaka sjönk lite i mitten men det är inget fel på smaken. Mums.....

Bonne canche!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0