Dagens paj: Blomkålspaj med bacon 2010-08-22

Hittade på loppis boken : Kokbok för dig som har Diabetes för 20 kronor.
Bläddrade och såg recept : Blomkålspaj med bacon. Tycker om blomkål och den är kanon ihop med bacon.



Blomkålspaj med bacon 4 pers

Botten:
2 dl vetemjöl
1  dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g margarin
1 dl kallt vatten
Fyllning:
1 blomkålshuvud, ca 500 g
150 g bacontärningar
1 knippa gräslök
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
1 dl riven ost
lite Herbamare örtsalt

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och margarin, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Bryt blomkålen i små buketter. Skär stocken i tunna skivor. Koka blomkålen i lättsaltat vatten i en kastrull 4-5 minuter. Spola hastigt av blomkålen med kallt vatten och låt rinna av.
stek baconet, utan extra matfett, i en stekpanna tills det är knaprigt. låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gräslöken. Vispa samman ägg, vatten, grädde och smaksätt med Herbamare.
Fördela blomkål, bacon och gräslök i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 25-30 minuter. Servera med tomater.

Smaklig spis/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0