Dagens meny: Spättafilé med rom och Smulpaj på äpplen 2010-08-21

Dottern och svärmor hemma på middag. Dottern hade önskemål att få äpplepaj till efterrätt(receptet från Allers nr 15/94). Såg på Allers nr 32/10 en läcker spättafilé med rom och tänkte pröva det.



Spättafilé med rom 4 pers

1 purjolök
1 msk margarin
ca 500 g spättafilé
salt och vitpeppar
2 dl torrt vitt vin
½ fiskbuljongtärning
2 dl créme fraiche
6 körsbärstomater
60 g röd stenbitsrom
1 knippe gräslök

Skiva purjolöken och lägg den i en vid panna tillsammans med margarinet.
Salta och peppra fisken. Rulla ihop filéerna med köttsidan ut och placera i pannan ovanpå purjolöken.
Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljongen i det. Häll vätskan över fisken. Sjud pannan under lock i ca 5 minuter.
Lyft upp fisken med en hålslev och håll den varm. Vispa ner créme farichen i pannan och koka upp. Halvera körsbärstomaterna och lägg i pannan tillsammans med rommen och den varma fisken. Ös över fisken med sås.
Finhacka gräslöken och strö över. Servera med färskpotatis och små färska morötter.

 (Glömde ta kortet innan vi hade hunnit hugga i )

Smulpaj på äpplen 6 pers

ca 1 kg äpplen
Smulpaj:
175 g margarin
1,5 dl socker (sockerfri alt med Hermesetas)
½ tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i klyftor och lägg dem i en ugnssäker galasform.
Smält margarinet i en kastrull och blanda ner strösocker(Hermesetas), bakpulver blandad med vetemjöl. Lägg blandningen över äpplena. Grädda i 200 grader ca 35-40 minuter. Servera med vaniljsås/vaniljvisp.

Bonne canche!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0