Dagens mat : Rotfruktskaka med korv och äppelkaka 2010-08-14

Åkte till landet på fredag efter jobbet. På lördag gjorde jag Rotfruktskaka med korv och till efterrätt Äppelkaka med vaniljvisp.



Rotfruktskaka 4 pers.

2-3 ( 300 g) morötter
2 ( 300 g) palsternackor
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
1 tsk Herbamare örtsalt
1 krm riven muskot
1 krm svartpeppar
persilja

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär morötterna och palsternackorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Låt grönsakerna rinna av och finhacka eller mixa dem.
Tillsätt ägg och grädde. Smaksätt med örtsalt, muskot och svartpeppar. Rör till en jämn smet.
Häll den i en smord ugnsfat ( ca 24 cm diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter.
Garnera med persilja.
Srevera med ugnstekt korv( hade Bartwurst och ostkorv) gärna lite kryddiga korvar eller rökt skinka.




Äppelkaka 4 pers.

4-6 äpplen
( + hade fyra små rabarberstänger + 2 msk Hermesetas : rabarber i småbitar + Hermesetas i en kastrull ca 10minuter).
3/4 dl Hermesetas strö
2 dl créme fraiche
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala,kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnsäker form.
Vispa ihop ägg och Hermesetas. Rör i créme fraiche, mjöl och vaniljsocker. ( häll rabarbern över äpplen)
Häll smeten över och grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med vispad vaniljvisp.
Du kan göra vanlig variant byt Hermesetas mot vanlig socker. 

Bonne chanche!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0