Dagens mat 2010-08-08

dagens meny: Fläskfilé med ungspotatis och asiatisk sallad.( + Jensens favoritsås) och svart vinbärsgelé.



Fläskfilé (3 pers)

ca 500 g fläskfilé
allkrydda
farinsocker
salt
margarin för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek filén på stekpanna och krydda . Lägg filén i bakpappersklädd brödform och stek i ugnen 225 grader ca 20-25 minuter eller tills stektermometern visar 75-80 grader. Ta ut och lägg filén i en folie ca 10 minuter. Skär i bitar.

Ugnspotatis

ca 1 kg småpotatis
2 msk olja
Herbes de Provence
Herbamare örtsalt

Skiva potatisar ca 3 mm tjocka bitar. Lägg i en skål och häll på olja och krydda med örtsalt och ca 1 tsk Herbes de Provence. Blanda väl. Lägg de i en bakpapperssklädd ugnsform och stek i 225 grader ca 25-30 minuter.

Asiatisk sallad

1 msk olja
ca 5 cm purjolök
1 stor morot
1/4 av liten kålhuvud
1/2 paprika
2 msk soja
1 msk honung
0,5 tsk ingefära
nypa svartpeppar

Skiva alla grönsakerna till smala stickor.
Värm olja i en wok eller en stekpanna och stek grönsakerna  5-10 minuter.
Krydda med soja, honung, ingefära och peppar. Salladen passar till kötträtter.

Smaklig spis/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0