Dagens bakning : enkel blåbärskaka och kladdkaka 2010-08-01

Trodde att dottern behövde lite påfyllning i frysen med något gott så jag bakade kladdkaka som hon kan ta fram när behöver. Bakade också en enkel blåbärskaka till efterrätt idag.



Kladdkaka

3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smält margarin
2 ägg
1 dl varmt vatten

Sätt på ugnen 175 grader.
Rör ihop allt till en jämn smet. Häll sedan i en smord och bröad form.
Grädda tills den lossnar från kanten, ca 25 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Blev rätt "kladdig" och väldigt god.


 

Enkel blåbärskaka (form 25 X 35 cm)

4 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g smält margarin
2 dl mjölk
250 g stora blåbär frysta

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt växelvis mjölet, smält margarin och mjölk. 
Rör blandningen jämn. Täck en form 25 x 35 cm med bakplåtspapper.
Rör hälften av blåbären i degen, häll degen i formen och jämna ytan. Strö över resten av blåbären.
Grädda kakan 30-35 minuter i 200 grader på nedersta falsen i ugnen.
Låt svalna innan du tar kaka ur formen. Servera med vispgrädde eller bara som den är. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0