Dagens meny

Svärmor skulle komma till söndagsmiddag som vanligt samt dottern . Dagens meny: Sellerisallad, färsk potatis, fisk i ugn, ostgifflar samt hallonsorbet. Recepten är till 4 personer. 
Ostgifflar 16 st
2 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smält margarin
(om du vill ha mer ostsmak 2 dl riven emmentaler ost)
Fyllning:100 g färskost med blåmögelsmak
(eller ca 2 dl riven emmentaler ost)
Smält margarin. Rör gräddfilen med vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Rör i margarinet( och ev riven ost). Knåda degen. Dela den till 2 delar. Kavla ut 2 runda kakor. Sporra varje kaka till 8 trekanter, lägg på bredaste delen en klick färskost(eller riven ost) och rulla ihop. Se till att spetsen kommer på undersidan. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och grädda i 225 grader ca 8-12 minuter.
 Sellerisallad
2 st äpple
ca 200 g vitkål
130 g rotselleri
1 dl hasselnötter grovt hackade
4 st ananasringar
0,5 dl citronsaft
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
Skala och riv äpplen, riv rotsellerin och strimla vitkålen. Hacka hasselnötterna grovt. Dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda vitkål, äpple, selleri,hasselnötterna och ananasbitar i en skål. Vispa grädden och rör i majonnäsen och citronsaften. Blanda i såsen och severa. Passar bra till fisk.
Fisk i ugn 
2 st stillahavstorsk á 400 g fryst
3 tsk citronpeppar
nypa vitpeppar
2 dl créme fraiche
1 msk citronsaft
färsk dill
citronklyftor
4 st hårdkokta ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Tina frysta fisken några minuter i micron och lägg sedan fisken i en ugnsfat. Krydda med citronpeppar och vitpeppar. Blanda créme fraiche och citronsaft. Häll över fisken. Stek fisken i ugnen ca 40 minuter.
Dekorera med dill och citronklyftor. Servera småhackad hårdkokt ägg, sellerisallad samt färskpotatis till fisken.
Hallonsorbet
2,5 dl vispbar vaniljsås
150 g färskost naturell
(1,25 dl socker eller) 1,25 Hermesetas strö
225 g frysta hallon
Vispa vaniljsåsen pösigt. Rör i färskosten och (socker)/Hermesetas och sist frysta hallon. Häll i en vattensköljd form och ställ i frysen minst 4 timmar.Ta ut en stund innan den ska ätas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0