Jag gjorde det bästa jag kunde... 2018-03-02

Veckan har varit fullt med roliga saker som vanligt..
 
i måndags (19/2 ) var det första japanska för våren... gick naturligtvis fel ..vi var förra terminen vid Järntorget o läste inte noga var vi skulle vara nu så gick fel o kom försent till Molinsgatan där vi ska vara resten av terminen..
vi är bara 4 st så det blir nästan som individuell undervisning.. jättebra  och vi har en ny lärare Junko Yamaga...
jag kommer troligen bara missa en lektion när vi är i Japan...
 
i tisdags (20/2) var det H2O Mix träning i Kristinedal..lärarna är Maria & Pontus..tuff pass men roligt o nyttigt...
 
i onsdags var det Coreboll med Hanna som lärare o den var tuff..
 
i fredags åkte vi till landet..o kom hem i söndags (25/2)..på lördag åkte vi till Varekil o köpte lite kött o var en sväng på Göksäter..på söndagen var jag  i Johanneberg Tekniloggatan 5 o var med på ett yogapass med Maria..helt underbart !!!!
bakade lite på landet..och gjorde en jättegod efterrätt..
 
 
Päron och blåbär med toscatäcke..3-4 port.
 
2 dl havregryn
4 msk smör
4 msk socker
2 krm kanel
 
2 päron
ca 3-4 dl blåbär
2 tsk socker
2 krm vaniljpulver
4 tsk finriven ingefära
 
sätt ugnen på 200 grader. blanda havregryn, smör, socker o kanel till en smulig deg och ställ i kylen. skala och tärna päronen och blanda med blåbär, socker, vaniljpulver o finriven ingefära och häll i en liten ugnsform ( med bakplåtspapper i ) och smula toscatäcke över. grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.servera den lite ljummen med glass eller vaniljvisp...riktigt gott !!!!
 
 
Lakritssnittar
 
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk lakritspulver
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpilver
 
sätt ugnen på 175 grader. vispa ihop smör, socker, lakritspulver och sirap. blanda vetemjöl med bakpulver o blanda med resten. gör tre stycken avlånga ca 30 cm långa rullar på en bakpappersklädd plåt. ta en gaffel och drag lätt/tryck ...grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 10-12 min. skär med en gång diagonala snitt. blev jättegoda !!!
 
var oxå hos Lottas bak o form i Bleket o köpte några pumpasemlor...
 
 
de är bara så goda ..världens bästa semlor !!!!
hon rostar pumpafrön i ugnen lite lätt och sedan maler dem med råsocker..jag försökte göra själv o då blev det bara torrt men blandade i några droppar vatten så att det blev en gäggig massa o det blev jättegoda..bakade bullarna lite mindre ...
 
fick en bild av Maria ( vår granne på landet) ...snöstrom...
 
i måndags ( 26/2) var o simmade i Kristinedal o hade japanska på kvällen..
 
 i tisdags (27/2) var det synundersökning o behöver nya glasögon..starren har hållit sig hyffsad bra så ingen operation än så länge...
gjorde en riktigt god juice..
 
 
rödbeta, blodapelsin, morot, äpple, färsk ingefära, färsk gurkmeja (i råsaftcentrifug) och grönkål ( mixade sedan ihop)...ohh bara så gott !!!
 
i onsdags (28/2) var jag i Folkuniversitetet vid Järntorget o var med på en kurs om Fermentering- mjölksyrning av grönsaker....jätteroligt!!!
så nu har jag en burk med morötter, lite kål o kummin samt salt o vatten som byser i köket...jäsningen har kommit i gång...om ca fyra veckor hoppas den är klar...
ska dit nästa onsdag oxå o då ska det handla om Fermentering- kombucha, kefir o ginger bug...dvs. drycker...
hittade en bra bok om fermentering på bokrea..Fermentering syra egen kraut, kimchi och kombucha av Shane Peterson, Soeren Ejlerson& Ditte Ingemann...
tog bilder med mobilen o det går inte överföra dessa till datorn..förbaskade uppdateringar !!!
 
det blir landet igen över helgen..och stralayoga på söndag i Johanneberg...
 
ha det så gott i kylan och kämpa på !!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0