Tänder...2018.03.19

usch o fy...kommer just från tandläkaren...en tusenlapp fattigare men allt är bra igen..en tand/plomb lossnade i fredags..allt annat bli skördare så väl tänderna med ju äldre man blir..livets gång...
 
time.....
 
missade min vattengympa i dag...
 
var på landet över helgen..blåsigt, soligt men ack så kallt...våren är mycket senare i år än förra året..
 
första krokusarna tittar upp...
 
så här såg de förra året precis samma tid...
 
vår iris från förra året..jämfört med
i år...
 
snödropparna har kommit hyffsad bra i år...
 
 
 
Stora J passade på att elda lite grenar...
 
 
"busvägen"...inte så mycke snö kvar...
 
Stralayoga i söndags på Teknologgatan 5...underbart !!!
 
Lilla J o jag hittade nya glassar från Barebells......riktig goda...
 
på vägen till tandläkaren gick jag förbi Villeroy&Boch på Avenyn...så söta påsksaker...
 
 
ha en bra vecka alla ni !!!
 
 

Lite smått och gott...2018.03.13

6/3 vattengympa med Maria & Pontus på Kristinedal...lika tufft som vanligt..
 
var på Läkande Rum på Norra Gubberogatan kl 17.00-20.00 och lyssnade på Rauno Moilanen när han berättade om PH-balans och hur påverkar detta på våra kroppar..väldigt intressant...köpte oxå en flaska kombucha..gott !!!
 
7/3 Coreboll o simning på Kristinedal..
 
var på Folkuniversitetet vid Järntorget o lärde mig om kombuch, vattenkefir o gingerbeer...
spännade ...kommer att pröva göra gingerbeer efter Japanresan...
 
8/3 Yoga på Kristinedal...tillfällig yogalärare Kyrie Oda (dansare o hon är från Japan ) så jag fick prata lite japanska med henne..
 
9/3 landet ...
 
 
underbart väder...
 
 
blå timmen...allt var blå...
 
Martin hade varit o gjort ordning på dörrklämman... ( köpte den på Malta i okt förra året)..
 
den är så fin !!!
 
Gjorde egen yoghurt av cashewnötter...blev riktigt god !!!
 
 
Cashewyoghurt
 
2 dl cashewnötter,naturella
1,5 dl vatten
1 tsk honung
en nypa salt
1 probiotikakapsel
 
Blötlägg cashewnötterna i rikligt med vatten i 2 timmar. Skölj o låt rinna av. Mixa med 1 dl vatten. Späd mer om du önskar mer flytande yoghurt. Tillsätt honung o salt o mixa igen. Öppna probiotikakapseln o rör ner pulvret i krämen. Häll i en glasburk o sätt på locket. Se till att det finns några centimeters utrymme i burken eftersom yoghurten expanderar. Låt yoghurten fermentera i rumstemperatur i 1 dygn. Smaka o om du vill ha syrligare låt stå några timmar till. Förvara yoghurten i kylen, håller där ca 5 dagar. Gott med färska bär o müsli.
 
 
12/3 vattengympa med Maria & Pontus...
 
13/3 hämtade mina nya glasögon från Specsavers...
 
i morgon blir det Coreboll o på torsdag yoga..
helgen blir det landet samt yoga på söndag..
 
längtar till värmen o badstranden...vi har bokat en resa till Cypern i maj men först blir det Japan...
 
Sayoonara !!
 

Lätt snö...2018.03.05

det snöar lite lätt idag...
 
fått kunnat överföra lite bilder till datorn !!! alltid något...
 
 
mina minisemlor...
 
 
enl. Stora J lika goda som Lottas...
 
en kanooonbra bok...
 
har fått Stora J o läsa den oxå...hoppas han förstår mig bättre när jag blir lite stirrig i affärer mm....
 
var stralayoga i söndags ...kanoonbra !!!
 
köpte mig en kudde...underbar o sitta på..
 
dagens motto:
 
 
 
ha en härlig dag !!!

Jag gjorde det bästa jag kunde... 2018-03-02

Veckan har varit fullt med roliga saker som vanligt..
 
i måndags (19/2 ) var det första japanska för våren... gick naturligtvis fel ..vi var förra terminen vid Järntorget o läste inte noga var vi skulle vara nu så gick fel o kom försent till Molinsgatan där vi ska vara resten av terminen..
vi är bara 4 st så det blir nästan som individuell undervisning.. jättebra  och vi har en ny lärare Junko Yamaga...
jag kommer troligen bara missa en lektion när vi är i Japan...
 
i tisdags (20/2) var det H2O Mix träning i Kristinedal..lärarna är Maria & Pontus..tuff pass men roligt o nyttigt...
 
i onsdags var det Coreboll med Hanna som lärare o den var tuff..
 
i fredags åkte vi till landet..o kom hem i söndags (25/2)..på lördag åkte vi till Varekil o köpte lite kött o var en sväng på Göksäter..på söndagen var jag  i Johanneberg Tekniloggatan 5 o var med på ett yogapass med Maria..helt underbart !!!!
bakade lite på landet..och gjorde en jättegod efterrätt..
 
 
Päron och blåbär med toscatäcke..3-4 port.
 
2 dl havregryn
4 msk smör
4 msk socker
2 krm kanel
 
2 päron
ca 3-4 dl blåbär
2 tsk socker
2 krm vaniljpulver
4 tsk finriven ingefära
 
sätt ugnen på 200 grader. blanda havregryn, smör, socker o kanel till en smulig deg och ställ i kylen. skala och tärna päronen och blanda med blåbär, socker, vaniljpulver o finriven ingefära och häll i en liten ugnsform ( med bakplåtspapper i ) och smula toscatäcke över. grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.servera den lite ljummen med glass eller vaniljvisp...riktigt gott !!!!
 
 
Lakritssnittar
 
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk lakritspulver
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpilver
 
sätt ugnen på 175 grader. vispa ihop smör, socker, lakritspulver och sirap. blanda vetemjöl med bakpulver o blanda med resten. gör tre stycken avlånga ca 30 cm långa rullar på en bakpappersklädd plåt. ta en gaffel och drag lätt/tryck ...grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 10-12 min. skär med en gång diagonala snitt. blev jättegoda !!!
 
var oxå hos Lottas bak o form i Bleket o köpte några pumpasemlor...
 
 
de är bara så goda ..världens bästa semlor !!!!
hon rostar pumpafrön i ugnen lite lätt och sedan maler dem med råsocker..jag försökte göra själv o då blev det bara torrt men blandade i några droppar vatten så att det blev en gäggig massa o det blev jättegoda..bakade bullarna lite mindre ...
 
fick en bild av Maria ( vår granne på landet) ...snöstrom...
 
i måndags ( 26/2) var o simmade i Kristinedal o hade japanska på kvällen..
 
 i tisdags (27/2) var det synundersökning o behöver nya glasögon..starren har hållit sig hyffsad bra så ingen operation än så länge...
gjorde en riktigt god juice..
 
 
rödbeta, blodapelsin, morot, äpple, färsk ingefära, färsk gurkmeja (i råsaftcentrifug) och grönkål ( mixade sedan ihop)...ohh bara så gott !!!
 
i onsdags (28/2) var jag i Folkuniversitetet vid Järntorget o var med på en kurs om Fermentering- mjölksyrning av grönsaker....jätteroligt!!!
så nu har jag en burk med morötter, lite kål o kummin samt salt o vatten som byser i köket...jäsningen har kommit i gång...om ca fyra veckor hoppas den är klar...
ska dit nästa onsdag oxå o då ska det handla om Fermentering- kombucha, kefir o ginger bug...dvs. drycker...
hittade en bra bok om fermentering på bokrea..Fermentering syra egen kraut, kimchi och kombucha av Shane Peterson, Soeren Ejlerson& Ditte Ingemann...
tog bilder med mobilen o det går inte överföra dessa till datorn..förbaskade uppdateringar !!!
 
det blir landet igen över helgen..och stralayoga på söndag i Johanneberg...
 
ha det så gott i kylan och kämpa på !!!
 
 
 
 
 

RSS 2.0