Kikärter mm..2016-02-29

22/2 proteinbröd, kyckling med ayvar ( rester från helgen), tomat o gurka...
 
23/2 åkte till landet och köpte med oss från Nordeviks..färdig västkustmacka..lax, räkor och sill...
 
24/2 broccolipuckar med keso, kidneybönor och rivet äpple..
 
25/2 sanbbgryta..kikärter med ayvar, morötter o lök...
26/2 samma...
 
27/2 kokt fisk med äggsås, sallad med mathavre, suger snaps o tomat...
 
28/2 avokado med salladslök o hermare örtsalt, Kabuli Chana-kikärtsgryta ( fick receptet från K som vi var hos..) halloumi, sugar snaps o gurka...o nanbröd ( penslade med smält smör och havssalt o hade i ugnen ca 4  minuter )...gott !!!
 
Kabuli Chana-kikärtsgryta 2 port.
 
200 g kikärter färdigkokta
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 krm spiskummin
1 krm gurkmeija + en liten bit färsk
2 krm Garam Masala
2 krm malen koriander
1 krm chiliflakes
1,5 msk vatten
210 g krossade tomater Mutti
½ kanelstång
8 kardemummakärnor
½ msk svart te
0,5 dl vatten
ca 2 tsk färskpressad citronjuice
lite havssalt
 
Låt kikärtorna rinna av i ett drukslag. Skölj dem i kallt vatten. Skala o hacka löken. Fräs löken och alla torra kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt vattnet ( 1,5 msk) och koka under omrörning ett par minuter. Häll i kikärtor, krossade tomater, kanelstång o kardemummakärnor. Lägg svarta teet i tesilen. Placera den så att maten kokar igenom silen utan att tebladen blandas med maten. Häll i vatten ( ca 0,5 dl ) o koka utan lock till vätskan försvunnit. Smaka av med salt o citronjuice. 
 
till efterrätt blev det glace au four...Stora J s favorit...
 
 29/2 hade kvar kikärtsgryta o nanbröd och det blev kikärtspizza..
botten nanbröd och kikärtsgryta på och hyvlade halloumi på..in i ugnen tills osten hade börjat smälta lite...
och oj va gott det var !!!
 
 
 
Moikka !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0