Söndag...2015-05-17

Bakade toscakaka (receptet se 2013-02-10)...
 
Hade bjudit K&E hem till oss..."mutmiddag"..de ska vattna våra blommor när vi åker bort...ska bjuda dem riktigt god middag på Malta också..åker dit med dem i oktober !!!
 
Laxpaj med spenat 4 port.
 
1 färdig smördeg (rektangulär)
450 g fryst hackad spenat ( lite mindre hade räckt)..
250 g ricottaost
salt, svartpeppar
lite riven muskot
lite färsk timjan
3 uppvispade ägg
4 st. styckfrysta laxbitar
ca 10 st. småtomater
färskt timjan att strö över
 
Tina fisken o spenaten. Värm ugnenn till 200 grader. Lägg smördegen på formen, gör en kant runt om och nagga botten.
Krama ur vatten från spenaten och lägg i en bunke. Blanda i ricotta och smaka av med kryddorna. Tillsätt vispade äggen ( penslade först lite med äggen på kanterna) och timjan. Bred ut den på botten. Dela varje laxbit till två bitar på längden. Skiva tomaterna och varva laxen med tomaterna över spenaten. Strö över lite färsk timjan. Stek i 200 grader på nedersta falsen ca 20-30 minuter.
Glömde ta kort men har en liten bit över...
 
Sallad med brieost 4 port.
 
2 krispsallad
1 äpple
lite valnötter
ca 150 g brie
dressing:
2 tsk dijon
2 msk äppelcidervinäger
0,5 dl grädde
svartpeppar
honung
 
Skölj salladen och bryt den i mindre bitar. Blanda samman dressingen och skvätt över salladen. Skiva äpplen tunnt och blanda ner med valnötterna i salladen. Skiva osten och lägg på.
 
Chokladmaränger med jordgubbar o blåbär 4 port.
 
4 st. stora chokladmaränger
1,75 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
2 msk florsocer
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar o blåbär
 
Bryt upp marängerna och lägg på tallrikar. Vispa grädden och blanda den med mascarpone, smaka av med florsocker och vaniljsocker. Drepera marängerna med mascarponekräm och strö över rikligt med jordgubbar och blåbär...
 
maten smakade gott och inte en bild tog jag...
 
Moikka !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0