Dagens promenad...2014-09-30

Underbart väder så jag tog mig till stan samt hoppade av vid SKF och gick på berget mellan Gamlestaden och Bellevue...
 
 
fin illröd räcke...
 
 
fin lönn...
 
 
fin picknickplats med 3 st. fina bord.....och
 
 
några grisar...
 
 
fina röda bänkar....
 
 
fin röd grillplats...
 
 
och på toppen fina röda stolar...
 
och utsikten....

 
 
 
 
 
på vägen ner...
 
 
 
så fina färger...
 
 
och några fina röda bänkar....
 
dagens middag:
 
 
mimosasallad och grillad kyckling + tomat /gurka.....
Hej Då !!!
 
 
 

Träning mm 2014-09-29

Tränade idag och gjorde marklyft mm...
 
 
börjar bli lite trött på min schema... ska få en ny nästa gång med min PT....
 
Efter träningen "snabbmat"...
 
 
potatissallad, bratwurst, rödkål med apelsin och sötstark senap.....
 
I morgon ska jag ta med Stora J på en fika i stan och sedan bio......
 
 
får se hur den är...
 
Hej Då !!!
 

Landet..2014-09-27

Åkte till landet i går ....
 
 
en omgång kanel&sockerskorpor...
( köpte 2 st släta vetelängder, skivade dem ca 1 -1,5 cm tjocka, la på bakpappersklädda plåt, blandade socker o kanel och la ovanpå varje skiva...in i ugnen ca 100 grader ca 35-40 minuter ) så goda !!!!
 
 
Lite kvällsgott:
 
 
 
 
så gott !!!!
 
Bakade en hasselnötskaka ( receptet är från "Syditaliens kök och skafferi" av Hannu Sarenström o Sanna Töringe ) på lördagmorgon...
 
 
Hasselnötskaka 8-10 pers.
 
4 ägg
200 g socker
200 g hasselnötter
 
ricottaost
1 liten burk mandarinklyftor
florsocker
riven mörk choklad
 
Sått ugnen på ca 180 grader. Mal hasselnöttern. Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner malda nötterna i äggsmeten, vänd ner försiktigt vitorna. Häll smeten i en smord och bröad form, 23 cm i diameter. ( hade bakpapper i formen ). Grädda i nedersta falsen i 180 grader ca 35-45 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.
Mixa ca 7-10 mandarinklyftor och blanda med ricotta. Ta i en msk florsocker och smaka efter om det behövs mer. Servera kakan med ricotta/mandarin och toppa med riven choklad samt ha resten av mandarinklyftor till...
 
 
 
Lilla J & K kom till landet o de fick klyftpotatis, stekta kotletter och rödkål/apelsinsallad... och till kaffe/te en bit av hasselnötskakan...
 
 
Planterade:
 
 
och
 
 
Så underbara höstfärger !!!
 
 
Hej Då !!!
 

Smått o gott..2014-09-25

Lite träning idag...CXWORKS...sedan XXL och ...
 
 
ett par nya Nike Pegasus...599:- på XXL...färger ingen vidare men de hade bara lila eller rosa i min storlek...
 
I morgon först jobb och sedan ska jag träffa Lilla J ...
 
Senare blir det landet och lite träning på lördag... ;)
 
 
 
får se vad det blir av...
 
Måste nog försöka hinna under helgen till Haga också...Bondens marknad mm...
 
Hej Då !!!

Höstdagjämning...2014-09-23

 
idag är det höstdagjämning....
 
 
Hej Då !!!

Smått o gott 2014-09-22

 
Tränade med PT Patrik idag...undrar om jag kan lyfta armarna i morgon... tränade mycket med ringarna...jag har dåligt med kraft i armarna...benen och magen/ryggen är bra men armarna...måste sätt krut på det...
 
har varit och jagat nya gympadojor med Core-tex ( hösten är på gång med regn som i morse...)  och hittade tillslut på Stadium...
 
 
 
gillar inte färgen men...vad gör man...enda paret som tål regn....
 
Var idag på Scandinavian Photo och bokade en ny Canon PowerShot G7 x ...kommer i oktober...
 
 
får se om jag tar den eller om jag köper en Canon PowerShot G1 x Mark II...
 
 
har inte riktigt bestämt mig än..
 
Hej Då !!!
 

Dagens...2014-09-21

Lilla J kom över och jag gjorde hasselbackspotatis och schnitzel ( köpte i RJ Närproducerat..)
för första gången på länge glömde fota maten !!!
Till efterrätt blev det :
 
 
färdig smördeg på botten, havtornsmarmelad på, sedan skivad päron samt lite farinsocker..penslade ägg på kanterna..in i ugnen i 200 grader .. sedan lite florsocker på..  Gott !!!
 
Hej Då !!!

London...2014-09-21

Lilla J var hemma och vi bokade resan till London i slutet av oktober...
 
 
flyget och hotellet klart !!!
 
 
var i London november förra året med lilla J och nu åker vi alla...
 
Hej Då !!!

Landet 2014-09-20

 
åkte till landet i fredags igen....
 
 
 
 
fortvarande några fina rosor...
 
 
lördagsmorgon dimma...
 
 
äkte sedan till Sundsby Säteri...
 
 
för det var skördefest....
 
 
 
köpte grönkål och rödkål...
 
 
 kryddtagetes ... köpte en knippa...
 
 
var på deras grönsaksland och köpte med mig mangold och kryddtagetes....
knippe rödbetor från en annan försäljare, bondbönor, Tjörnkakor, havtornsmarmelad och nektarin, viva, skorpor, maränger  mm massor av gott !!!
 
Efter detta åkte vi till RJ Närproducerat på Varekil
 
 
köpte schnitzel samt några korvar: älgkorv samt nöt bratwurst..
 
 
gott !!!
 
 
tillbaka i stugan och fikadags...tjörnkakabit, äpple och några goda skorpor från Mällby lantgård + te..
 
Stora J:s fika..
 
lite skildnad...
 
 
gör ett experiment...grävde upp japanska lönnen och satte den i jord samt säckväv runt om...tar detta med mig hem till balkongen där den får övervintra i lådan... hoppas den överlever och till våren tänkte plantera den i en större bonsaikruka och ansa den.....
 
 
Stora J:s mat..stekt rödspätta, potatis och lite sallad..
 
 
min mat.. sallad med 1 nöt bratwurst och 1 älgkorv... ( älgkorven är ju bara så god !!!  )...
 
 
efterrätten...vaniljglass, chokladmaränger från Mällby lantgård och chokladsås...
 
Hej Då !!!
 

Stort Grattis Ami Skånberg Dahlstedt !!! 2014-09-18

Läste i GP häromdagen:
 
 
Heja Ami !!!
 
 
Hoppas det du får det bra i London !!!
 
Hej Då !!!

Förälskad...2014-09-17

Fick träffa för första gången en så söt och fin vovve av raset Akita...blev nog lite förälskad...tyvärr glömde ta kort på honom....
 
När jag såg honom tänkte jag på filmen Hachikoo monogatari...japansk film...

Filmen handlar om akita-valpen Hachikoo som kommer till sitt nya hem,  och det dröjer inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin ägare vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men en dag får Hachiko vänta förgäves. Trots det väntar han troget på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.

Hachikoo är sann historia. Hachikoo betraktas i Japan som en symbol för lojalitet och trohet till nära och kära. 

 
Det finns en amerikansk version av filmen också med Richard Gere i huvudrollen...tycker att den japanska versionen är bättre...
 
Statyn finns vid Shibuya station...
 
 
 
Hachikoos grav...
 
Hej Då !!!

Dagens utflykt Botaniska...2014-09-14

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
massor av fina blommor fortvarande....
 
Bokat flyg o hotell i Prag...flyget dit via Bryssel o hem via Frankfurt ...Fusion Hotel Prague...spännande designhotell... !!!
 
Lilla J kom hem och hennes önskemål gällande maten...
 
 
kyckling, ris, sallad, currysås och svartvinbärsgelé ......
 
 
crème brûlée....gott...
 
Hej Då !!!
 

Nya spännande blommor...2014-09-13

Berättade ju tidigare att jag hade varit i en blomsteraffär vid Stigbergstorget och köpte mig en Corokia..
 
 
ska försöka göre den till bonsai  framtiden...
 
 
så här kan den se ut som bonsai...och så här..
 
 
ser blommorna ut..svårt att få den blomma...
 
Var igår på Blomsterlandet Kullen och köpte jord o täckpark samt hittade en spännande växt som fick följa med hem...
 
 
Sophora "Little Baby"... ska försöka göra den till bonsai i framtiden också...
 
 
 
så här kan den se ut som bonsai...och blommorna ser ut
 
 
så här...
 
Önska mig lycka till....det behövs...
 
Hej Då !!!
 

Landet..2014-09-13

Åkte till landet i fredags ...
 
 
en ny blomma i rabatten och vet ej varifrån den har kommit dit....
 
 
grannens hus på gång...
 
 
de hade en man på bygget tidigt imorse ....troligen klar i febr-15...
 
 
höst på gräsmattan...
 
 
underbara höstfärger i gärsgård...
 
 
och uppe i träden...
 
 
underbara färger i rabatterna också...
 
 
 
 
sådde mera akleijor...samt bakom lekstugan ramslök...
 
 
litet experiment...
 
 
så här ser det ut från oss framsidan mot grannar...inga gatuljus utan bara ljus från husen rätt så långt borta...underbar tystnad också...
 
 
köpte några nya ljus från Rusta...vit och
 
 
grön...härlig spegling av ljusen mot marken...
 
dagens mat blev det hemmagjorda kryddjärpar..
 
 
Kryddjärpar 9 st.
 
0,5 dl ströbröd
1,5 dl grädde
salt
nymalen kryddpeppar
torkad ramslök
grekisk kryddblandning
1 ägg
ca 450 g köttfärs
fyllning:
1 liten rödlök, hackad
persilja, hackad
1 rökt vitlöksklyfta, pressad
 
ca 1,5 dl grädde
Herbamare örtsalt
 
Häll ströbröd i en skål och blanda med grädde . Tillsätt kryddorna och ägg samt köttfärsen och blanda allt väl.
Platta till köttfärsen på skärbreda som är sköljd med vatten. Skär färsen i ca 9-10 bitar. Blanda hackad lök med persilja och vitlöken. Dela den på varje bit. Rulla ihop och "smeta"skarvarna med vatten i händerna. Stek järparna i lite margarin. När de är färdiga ta bort dem från stekpannan. Torka bort fettet och häll i grädden. Koka upp och smaksätt med Herbamare. Lägg i järparna och låt småputtra några minuter. Servera med kokt potatis och sallad/grönsaker.
 
 
till efterrätt blev det...
 
 
glassbåt...
 
det var riktigt varm att sitta ute och gotta sig...
 
P.S använde elktrisk häggsax för första gången i mitt liv..tog ner vass från dikena...
 
Hej Då !!!
 
 
 

Dagens skratt 2014-09-13

Följer www.carinonnestam.wordpress.com och hon skrev:
 
" ....Jag vet att jag på torget kommer att bli överfallen av valarbetare från olika partier. De är minst lika påflugna som kanadagässen. Tyvärr går det inte att lugna dem med degiga kanelbullar från Pressbyrån. "
 
 
 
Hon har så rätt....
 
Hej Då !!!

Dagens fisk...2014-09-11

Det blev fisk idag också...
 
 
varmrökt lax med romsås och blomkålsmos..
 
Blomkålsmos med saffran o lime
 
1 blomkål
1 påse saffran ( 0,5 g )
salt
1 msk limesaft o riven skal
Herbamare örtsalt
 
Lägg blomkålsbuketterna i kokande vatten, häll i saffran och salt. Låt blomkålen bli mjuka, mixa dem med lite av kokvattnet, häll i limesaft och riven skal och smaksätt med Herbamare. Gott !!!
 
Hej Då !!!

Dagens fisk... 2014-09-10

 
kokt broccoli, suger snaps, morötter och inlagd stekt strömming ( från Coop ) ..kanoongott!!!
 
Hej då !!!
 

Blivande trevligheter... 204-09-10

Det finns ett surdegsbageri www.lottasbakoform.se på Tjörn...
 
 
har anmälta mig till surdegskurs hos Lotta den 18/10-14 kl. 14.30-18.00 ...hoppas de blir tillräckligt många så att det blir av... !!!
 
Först Malta i början av oktober... !!!
 
 
Sedan London i slutet av oktober..
 
 
och Prag i början av december...
 
 
 
Härligt .... mycket att se framemot !!!
 
Hej Då!!!

Lite smått och gott...2014-09-09

 
glöm inte att rösta !!!!
 
 
Var i stan med Lilla J i fredags och vi gick på Magasinsgatan ...
 
 
 
 
 
så här kan man också odla blommor....alla sätt är bra utom de dåliga....
 
 
hann inte ta en bra bild men lilla kråkan gick och pickade på alla bilar där framme...tog väl bort alla flugor, bin och annat småkryp som fastnat där...
 
 
Åkte till stan idag och köpte 3 st. böcker (sådana som jag tycker om) som jag la i varsin plastficka och skrev ett litet följebrev:
Hej Du. Det här är en bok som jag har lämnat här med avsikt så att den kunde hamna i dina händer. Hoppas du läser den ! Ha det så gôtt !
 
den första boken lämnade jag i Tekultur, den andra på en bänk vid Järntorget och den tredje i 3:ans spårvagn...
 
 
 
Var också vid Stigbergstorget och köpte en crokia och
 
som jag planterade i en fin kruka som jag köpte från Grammings pots...samt
 
 
en sammetsblad...
 
 
 
Hade en banan som håll på att bli övermogen så det blev banan-keso-koksplättar...
 
 
Banan -keso- koksplättar blev 13 st.
 
1 liten banan
2 ägg
ca 0,5 dl keso
ca 1 msk riven kokos
1 krm vaniljpulver
 
Mixa ihop banan, ägg och keso. Tillsätt kokos och vaniljpulver. Stek plättar..
Gott !!!
 
Hej Då!!!
 

Bonsaier, bonsaier 2014-09-07

Var i Botaniska idag igen och var först på Bonsai utställningen i Växthuset ( pågår 6-14/9-14)
 
 
snigeln har fått följa med...
 
 
 
Missa inte den !!!
 
och sedan var och lyssnade när Svenska BonsaiSällskapet hade workshops med Oyakata ( Mästare på svenska) Kunio Kobayashi..
 
 
 
han pratade om : tex skillnaden mellan japanska och kinesiska bonsaier är att  kineser har mera som ett landskap; bonsaiträdet och figurer mm... och japanska är helt utan.. mm
 
 
trädets ägare ( i grå tröja ) fick hjälpa till och ..
 
 
se hur man  gör en "draghjälp" med hjälp av skruv och koppartråd...
 
 
här skalar man av bark från vissa delar samt binder metalltråd runt stammen och grenarna för att få den dit man vill ha den...
 
 
nu är det bara vrida och vrida...
 
 
här är en mindre variant som ska "tuktas och friseras"..
 
 
stilen ska bli som halvkaskad... ena delen ska uppåt och andra delen neråt...
 
 
stammen ska få några hack..
 
Här är bilder från några av Svenska Bonsaisällskapets träd...
 
 
 
 
ingen växt men söt ändå ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade trevligt och lärde mig mycket..  
 
Underbart år med Botaniska och alla aktiviteter de har haft !!!
 
Hej Då !!!
 
 P.S köpte en fin liten kruka från Gramming Pots...
 
 
får hitta en bra växt till den...
 

Dagens trevligheter 2014-09-05

träffade Lilla J efter jobbet och vi gick runt och fikade....
jag letade efter löparskor med Core-tex..hittade ett par nr 38..lite för stora för mig...ska kolla om de får in min storlek nästa vecka...
 
Sedan var jag på Botaniska igen med min kompis M...
 
 
i morgon startar det utställning med bonsaier på Växthuset i Botaniska...
Svenska Bonsaisällskapets medlemmar ställer ut sina exklusiva träd och svarar på frågor... 
 
i dag var det demostration av japansk Bonsaimästare Kunio Kobayashi på plats ...
 
 
Björn Aldén hälsade alla välkomna...
 
 
från vänster Johan Sandell ( gått lära hos Kunio) Kunio Kobayashi och tallet som han ska "göras om"...
 
 
trädets ägare i röd tröja var lite orolig ( tallen är ca 300 år gammal)...
 
 
Johan och Kunio klippte och band grenarna med aluminiumtråd med olika tjocklekar...täljde bort lite av stammen mm...
 
 
så här ser tallen ut i "färdig" skick....toppen fick mera luft samt man band toppen mera mot stammen...
 
 
här är den andra tallen..( finns i Botaniska )...
 
 
Kunio vände tallen på sidan och gjorde den till "kaskad" ( det finns olika stilar av stammar..)..
 
 
"Färdig"....man ska plantera den så att rötterna hamnar "rätt" så småningom.....
 
 
man kan gå på hans hemsida.. www.kunio-kobayashi.com  
 
Hej Då !!!
 
P.S i morgonska gå till Bagageloppis ( Slottskogsvallen) och sälja lite tavlor mm.. så om du är sugen att köpa en fin tavla...du vet var vi finns...
 
 

Lilla Berlin...2014-09-04

 
Tänkte på min kompis Å när jag läste detta... 
 
var och körde ett pass CXWORX i dag igen...högt musik men har öronproppar..
fattar inte varför det måste vara så högt musik under dessa pass..man hör inte vad instruktören säger...
 
Hej Då !!!
 
P.S. Imorgon kväll på Botaniska...spännade med bonsaimästare från Japan...

Dagens snabba...2014-09-03

 
 
var och tränade efter jobbet och hemma hungrig... en burk makrill på knäckebröd, några tomater, 2 kokta ägg blev maten idag...
slarvar med maten..inte bra...måste rycka upp mig..
 
Hej Då !!!

Guidad tur...2014-09-02

Ännu en tur till Botaniska och deras guidad tur bland örter, buskar och träd...
 
 
vår guide idag Johan Nilson...kunnig och trevlig.. !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
fortvarande finns det massor av blommor  ...
 
man ska inte glömma dahliorna !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alla dessa färger och former !!!
 
Hej Då !!!
 
P.S. En av världens främsta bonsaimästare, Kunio Kobayshi, håller en demostration och ger en inblick i processen bakom att skapa en bonsai på Botaniska fredag den 5/9-14 kl. 18.00 !!!!!
Ses där !!!
 
 
bilden är från bonsaiutställning i Malta i maj-14....
 

RSS 2.0