Dagens : avokadosallad med wasabisås och kallrökt lax 2013-03-31

 
Avokadosallad med wasabisås och kallrökt lax 1 port.
 
ca 50 g blandat grönt: babyspenat, ruccola, basilika
några långa skivor gurka
några långa skivor morot
lite rostade pumpafrön
salt, svartpeppar
0,25 msk risvinäger
 
Tvätta och torka spenat och ruccola. Skala gurkan i tunna långa skivor likaväl moroten. Torrosta pumpafrön i en stekpanna och salta lite. Dela avokadon, ta bort kärnan och skala och skiva den. Hacka ruccola och
 spenat och basilika lite och lägg på en tallrik. Häll lite salt, svartpeppar och risvinäger på och blanda. Tillsätt gurka, morot, avokado och pumpafrön. Häll på 0,5-1 msk wasabisås. Gott till är stekt lax eller som jag hade lite kallrökt lax...
 
Wasabisås: 8 port
saften av en ½ citron
0,5 tsk salt
1 tub (45 g ) wasabi
1 dl olja (neutral typ rips/solros)
Pressa saften av en ½ citron i en skål och tillsätt wasabi och salt. Blanda. Häll oljan i tunn stråle i skålen och vispa hela tiden så att såsen tjocknar något.
Receptet med modifiering är från boken : Safka- bättre vardagsmat ( kommer snart på svenska...)
 
Hej Då !!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens 2013-03-30

 
Först på botten på tallriken ruccola och skivad gurka sedan varm sallad på : häll i 1 msk olivolja i en kastrull, lägg i lite broccoli i små buketter, lite spenat, 1 morot hyvlad tunnt med potatisskalare, lite hackad gräslök och låt småputtra ca 10 minuter, smaksätt sedan med Herbamare örtsalt och lägg på ruccola/gurka....servera med stekt lövbiff.... gott !!!!!!! 
 
Hej Då !!!!

Blandad kompott 2013-03-30

 
Underbar flagga på Stora Badhusgatan..... trevligt initiativ av husägarna (tror jag..) !!!!
 
Köpte några körsbärskvistar från Blomsterlandet och imorse violá :
 
 
TVÅ stycker blommor.....hoppas det kommer fler...har läst att i Japan är körsbärsträden i fullblom...vill se det med egna ögon någon gång inte bara i bild !!!!!
 
Var en sväng på landet och allt är rätt så sent iår...marken är genomfrysen ( bra för att sniglarna kanske har tuppat av...) men knappt några vårtecken...
 
 
så här ser stugan ut.... gräsmattan är alldeles gul......det är så torrt....
 
 
i ena hörnet syns några påskliljeblad samt tulpanblad....
 
 
har en liten "buske" med snödroppar vid stenmuren.....
 
 
några lupinblad har kommit upp...
 
 
rabatten framme ser så tråkig och färglös ut ........ 
 
Hej Då !!!!!!!
 
 
 
 
 

Påskbuffé 2013-03-28

 
Blev bjuden på påskbuffé på jobbet:

Påskbuffé

Matjesill med Dill- och Gräslökmarinerade Grönsaker,
Krämig Citrussill, Senapssill, Färskpotatis, Gubbröra,
Ägghalva med Räkor och Dillmajonnäs,
Gravad Lax med Hovmästarsås,
Kycklingrulle med Tvärnöskinka och Örtrostad gul Paprika och Betor,
Sofies Potatissallad (spenat, fetaost, rödlök, örtvinägrett),
Janssons Frestelse och Sofies Köttbullar,
Lagrad Edamer, hembakt Bröd, Knäckebröd, vispat Citronsmör

gott efter: Kokostoscarutor

Vi beställde maten från Gourmet Sofié och deras mat är gott !!!!

Hej Då !!!!!!!

 


Dagens ...2013-03-28

 
Glad påsk till er alla från oss alla  !!!!!!!
 
 

Dagens sallad : Varm spenatsallad 2013-03-26

 
Varm spenatsallad 2 port.
 
25 g gröna sultan russin
varmt vatten
1,5 msk olivolja extra virgin
2 ansjovis
25 g pinjenötter
500 g färsk spenat
salt och svartpeppar
2 hårdkokta ägg
 
Lägg russinen i en skål och täck dem med varmt vatten. Låt stå ca 10 minuter.
Häll bort vattnet och torka russinen med hushållspapper.
Lägg 1,5 msk olivolja i en stor kastrull. Värm upp och lägg i ansjovisen och rör så att de löses upp i oljan.
Tillsätt russin och pinjenötter och stek ett par minuter på mellanvärme. Lägg i spenaten i omgångar och rör om. Spenaten krymper och stek ca 10 minuter. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar efter behag. Servera direkt med kokt ägg. 
 
Hej Då !!!!

Dagens 2013-03-25

Var så trött efter träningen....en timme med kettlebell och TRX samt en timme med våtväst och simning...så orkade inte göra något speciellt utan det blev: Varm Borlottibönsallad....
 
 
 hackad röd lök, 1 msk olivolja, en burk borlottibönor, 1 tärnad tomat, lite hackad färsk basilika, Herbamare örtsalt, lite svartpeppar, 1 tsk Ramslök och sist gräslök på....
stekte löken i oljan liten stund och hällde sedan sköljda bönor och tärnad tomat i stekpannan, värmde upp och kryddade med basilika, Herbamare, svartpeppar och Ramslök. Sist strödde på lite gräslök....gott !!!!!
 
Hej Då !!!!

Gårdagens trevligheter 2013-03-24

bilden är tagen av Åsa...
 
Var på 40-års kalas och bakade en tårta till födelsedags"barnet"....detta är min första tårta med färdig marsipan, sugar paste och färg...innehållet var god med frisk smak..hade citronskal och saft i tårtan...
 
Vi fick god mat, dryck och lämnade "det tråkiga" bakom oss med att hoppa över elden och bränna det dåliga ........
 
Hej Då !!!!!!
 

Dagens + lite annat...2013-03-22

 
Var på Orienthuset och köpte (Stora J ville...) en paket kakmix..
 
Gjorde enl. paketet : tillsatte 3 ägg, vatten och olja....och bakade kakan...
 
 
den blev jättefin....smakade apelsin men....den var som skumskum i munnen....
kommer inte att köpa mer....
 
 
Gjorde riktigt gott mat: Edamame fave e pancetta 1 port....har gjort den tidigare men ändrade lite ...
hade i : 80 g tärnad pancetta, 80 g frysta sojabönor, 50 g fryst spenat, lite Herbamare örtsalt, 1 tsk olivolja, 1 tsk Ramslök samt 2 kokta ägg....stek pancetta i en stekpanna utan fett, tillsätt olivolja, sojabönor, spenat. Låt steka en stund så att ärterna och spenaten är varma. Smaka av med Herbamare örtsalt, Ramslök och vänd runt och låt allt bli varmt. servera med hårdkokta ägg.
 
 
Dagens GP:
 
 
Hej Då !!!!!

Dagens : morot-zucchinigratäng 2013-03-20

 
Morot -zucchinigratäng 2 port.  Hade i : 1 riven stor morot, 1 riven liten zucchini, 2 små vårlökar, 2 ägg, 2 dl grädde, 1 dl riven mozzarella, Herbamare örtsalt samt lite mozzarella på samt persilja ......i ugnen 225 grader ca 25-30 minuter.......gott !!!!!!!
 
Hej Då !!!!!
 

Dagens : Avocadopasta 2013-03-19

 
Avocadopasta 2 port.
 
Sås:
1 tsk Ramslök (eller vitlöksklyfta)
saft av en halv lime ( man kan ta lite mer smakade nästan lite för lite..)
1 avocado
salt
svartpeppar
0,25 dl olivolja
basilika
bladpersilja
15 g riven pecorino ost
15 g riven parmesan ost
ca 0,25-0,5 dl kokvatten från pastan
 
pasta ( hade Fettuccine )
riven parmesan
 
Lägg Ramslök och pressad limesaft i en skål. Skär avocadon i småbitar och lägg i skålen. Smaksätt med salt och svartpeppar, blanda i oljan och finhackade örter samt rivna osten. Blanda allt med en sked. Mosa avocadon lätt med gaffel. Smaka och ha ev mer salt...Koka pastan al dante. När pastan har kokat färdigt spara lite av kokvattnet (ca 0,5 dl ) och rör ner i avocadoblandningen. Börja med mindre mängd vätska och öka efter din smak ... Blanda såsen med heta pastan. Strö över riven parmesan. Ät och njut!!!
 
Originalreceptet är från boken: "Safka parempaa arkiruokaa" av Alexander och Hanna Gullichsen. Boken kommer på svenska i april med namnet Safka- bättre vardagsmat.
I originalreceptet är det vitlök samt chili men hade ingen vitlök och chili så ...
Receptet har blivit väldigt populär i Finland...
 
Köpte riktigt bra pasta från saluhallen och äkta italienska ostar...resultatet var kanooonbra !!!!!!!!!!
Förstår att receptet blivit populär...
 
Hej Då !!!!!!!!

Dagens.....2013-03-19

 
har min lediga dag och ska ge mig ut till stan....måste fylla på teförrådet med besök på Tekultur... sedan måste man ta en tur till Saluhallen ....mm.
 
Ha en bra dag ni med !!!!
 
Hej Då !!!!!!

Dagens : korvsoppa 2013-03-18

 
Korvsoppa: 1 L vatten, 2 st köttbuljongtärningar, 2 potatisar, en stor morot, en bit rotselleri, en bit majrova, 2 vårlök, lite länkkorv, 10 hela kryddpeppar och lite hackad persilja.............man tager vad man haver....
gott med glutenfri knäckebröd med ost och laktosfri mjölk......
 
Hej Då !!!!!

Dagens gratulant 2013-03-18

Vi hade litet kalas idag svärmor fyllde 90 år !!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Hade med oss blommor, tårta och presenter...tänk fylla 90 år  vad mycket man har hunnit med...
 
Hej Då !!!!

Dagens : kokt torsk med äggsås 2013-03-17

 
Kokt torsk med äggsås, kokt potatis, morot och sugar snaps.....gott !!!!!!!! (receptet se 2010-09-14)
 
Hej Då !!!!!

Dagens konstig recept.....2013-03-16

Hittade i dag Mildas bästa recept från 1976.... bläddrade den och hittade ett recept : Tomatgelé med räkor...
 
 
när jag såg detta recept kom jag tänka på vad Andres hade gjort.... klicka in på Anders på länkarna och den 9 mars 2013..."Don't try this at home: Limejello -keso -och tonfisksallad"...
 
foto Anders
 
men om någon vill pröva tomatgelé med räkor här är receptet:
 
 
Hej Då !!!!

Dagens: Ugnskorv á la Medelhavet, klygtpotatis samt Glase au four 2013-03-16

 
 
Ugnskorv á la Medelhavet 4 port.
 
ca 500 g länkkorv med hög köttprocent
ca 5 cm zucchini
1 stor tomat
1 msk olivolja
1 tsk Herbes de Provence
1 vitlöksklyfta
40 g riven mozzarella
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala korven, snitta ytan med ca 1 cm mellanrum. Placera korven i ugnsform. Klyv ca 5 cm bit zucchini och skär den i tunna halvmåneformade skivor. Skär tomaten på samma sätt. Tryck växelvis tomat och zucchini i snitten.
 
 
Blanda oljan med örter och pressa vitlöken i. Rör ihop. Pensla korven med oljan. 
 
 
Strö riven ost över.
 
 
Stek i 225 grader ca 20 minuter.
 
Hade samtidigt i långpannan klyftpotatis....
 
 
Glase au four 4 pers...
 
Hade ingen tid idag att göra botten utan köpte färdiga tårtbotten.
 
 
Ta 2 bottnar och skär de till 2 avlånga bitar, la den ena på botten av ugnsform...lite hallonsylt på ...½ L glass på samt andra tårtbiten på...3 äggvitor med 3 msk socker vispades...täckte allt med maräng och in i ugnen 275 grader en liten stund...  gott gott i gott gott....
 
Hej Då !!!!

Dagens ...och lite bilder från Göteborg...2013-03-15

 
 
omelett: broccoli, majrova, palsternacka, korv, gräslök, ägg, Herbamare ..lite persilja på samt tomat och gurka...
 
 
tagen på Landerigatan mot stan...i tisdags....
 
 
på väg mot Stockholmsgatan...snygg uggla som vaktar....
 
 
skylten som jag går förbi varje dag jag går till jobbet.....
 
 
Södra Hamngatan delvis redan stängt .....
 
 
helt stängt vid Lilla Torget för att bygga ny spårvagnslinje mot Järntorget......klart 2015..
 
Hej Då !!!!!
 
 

Dagens ...2013-03-14

 
Säsongsmugg sommar 2013 : Snorkfröken och poeten....kommer i april.....
 
Har haft lite att göra....svärmor har flyttat från korttidsboende till äldreboende och vi har grejat lite med nya bonedet...flyttat möbler och saker....hoppas att hon trivs och bli bättre......
 
Hej Då !!!!!!

Dagens soppa 2013-03-12

Hade några ben med lite kött från fläskkarrén och kokade köttsoppa av dem...
 
 
1,5 l vatten och kokade kött/ben i...sedan skumma av...1 lagerblad, 10 st hela kryddpeppar, 2 tsk salt och 1 hackad lök i kastrullen...kokade ca 1 timme...tog av köttet...la i........
 
 
5 potatisar, palsternacka, morot, rotselleri....kokade tills grönsakerna blev mjuka..ca 15 minuter...hade lite kött från pulled pork samt från benen...
 
 
köttet i och låt koka upp samt småkoka ett par minuter så att köttet blir varmt....sist lite persilja på...
 
 
köttsoppa med finn crisp och ost och ett glas mjölk...................
gott !!!!
 
Hej Då !!!!
 
 
 

Dagens blomma samt dagens meny...2013-03-10

 
Köpte ett tag sedan Mönjelilja och nu har den 2 stänger med blommor.......
 
Dagens meny blev: Pulled pork med BBQ-sås, cole slaw samt hamburgerbröd....var i fredags i Saluhallen och köpte köttet där...
 
Pulled pork med BBQ-sås 6 port. ( receptet Salt&peppar nr 1/2013)
 
1 msk smoked paprika
1 msk spiskummin
1 msk salt
2 tsk korianderfrö, mortlade
1 msk råsocker
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1200 g fläskkarré utan ben (fick benen med och ska koka buljong av dem..)
33 cl ljus lageröl
2 dl rökig bbq-sås med chipotle
Till servering:
hamburgerbröd
cole slaw
färsk koriander
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop kryddor och socker. Skär djupa snitt i karrén och massera in kryddblandningen runt hela köttet och ordentligt ner i snitten. Klyfta löken, skiva tunt vitlöken och lägg i botten av en stor ugnsfast gryta med lock.
 
 
Lägg köttet på löken.
 
 
Rör ihop öl och bbq-sås och slå detta över köttet.
 
 
Sätt på locket och ställ in grytan mitt i ugnen. Låt stå i ca 4-5 timmar (hade 4 timmar) eller tills köttet är så mört att det går att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
Ta upp köttet ur grytan och mixa vätskan och löken till en slät sås. Dra köttet i tunna trådar och bitar och lägg tillbaka det i en del av såsen. 
 
 
Servera cole slaw på brödet, sedan köttet och sist färsk koriander...
 
 
Jädrans vad gott det blev.......
 
Höll på att glömma skriva cole slaw receptet...
 
Cole slaw
 
ca 500 g vitkål
2 morötter
Sås:
1,5 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
2 msk vitvinsvinäger
1,5 msk senap söt-stark
0,5 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
 
Riv vitkålen tunt med osthyveln. Riv morötterna tunt. Blanda ihop såsen och häll på vitkålen och morötterna. Blanda väl. Låt stå ett par timmar i kylen före serveringen.
 
Hej Då !!!!
 

Dagens utflykt till landet 2013-03-09

Det var ett tag sedan vi var på landet och det är dax att beskära träden...
 
 
det var inte mycket vårtecken man såg men....
 
 
några snödroppar var på gång.....
 
 
samt några gullvivablad hade letat sig upp....
 
 
någon pippi har väl ätit lite och sedan släppt skalet på gräsmattan....
 
 
det var fasligt liv på änderna som flög över fram och tillbaka till havet.....
 
 
gillar det blåa med rött...
 
 
 
alla dörrar är blåa....
 
Vi var ute 3 timmar och blev klara med träden.....
 
Hej Då !!!!
 

Gårdagens GP 2013-03-07

 
så här har vi det i Göteborg...överfulla spårvagnar eftersom stort antal av nyaste vagnar är på reparation mot rost, mot gnissel mm.      man har tur kommer man med på morgarna........
 
Hej Då !!!!

Några luncher 2013-03-07

 
Ugnsrostade grönsaker: morot, palsternacka, broccoli och majrova med halloumi och svarta oliver...........
 
 
botten på en liten ugnsform: kokt broccoli, lättstekt babyspenat med salladslök samt tofu i småbitar....
 
 
slängde med några svarta oliver också och knäckte ägg ovanpå...in i ugnen 200 grader ca 15 minuter.......
 
 
en morot och ett glas vatten.........
 
Hej Då !!!!

Våren är här 2013-03-05

 
Tänk bara 125 kronor per år och få tillgång till alla cyklar i stan............
 
 
Hej Då !!!!!!!!!!

Dagens lilla roliga...2013-03-05

Hörde att det skulle vara ostbågens dag idag...hmmm...har inte köpt än men..............
 
 
ooh va goda de är...!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Hittade en gammal tidning:
 
 
detta är för alla matbloggare...!!!!!!
 
Hej Då !!!!!!!!

Blandad kompott 2013-03-03

 
Nya Muuminmuggar som kommer i april..... !!!!
 
Fick tips från Åsa ......Om ni inte har något speciellt att göra söndagmornar så kan rekommendera ett program kl 08.55 på kanal 8 Masterchef junior i Australien....
 
ungarna som är med
 
 
är mellan 9 och 12 år....och de kan verkligen laga mat...!!!!
 
Hej Då !!!!
 
 

Bakdag 2013-03-03

 
gjorde några släta bullar också......
 
 
receptet se 2010-05-02...
 
 
Citronrutor 15 port.
 
200 g rumsvarmt maragrin
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
riven skal av 1 citron
Fyllning:
2 dl aprikosmarmelad
Glasyr:
4 dl florsocker
3-4 msk citronsaft
50 g mörk choklad
 
Sätt ugne på 175 grader. Vispa det mjuka margarinet med sockret. Vispa i ägget och fortsätt vispa lite till. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör i maragrinsmetet med citronskalet. Fördela degen på en bakpapper ca 25x35. Vik kanterna i hörnen och fäst med knappnål. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter. Den är rätt blek men ha ej i ugnen för länge för då blir den hård. Ställ att svalna. Skär plattan i två delar. Fördela marmeladen på ena deklen ch lägg den andra ovanpå. Blanda till en smidig galsyr och börja med 3 msk saft så att den inte bli för rinnig...Bryt  chokladen i mindre bitar och smält den i micron. bre glasyren över kakan. Häll chokladen i en fryspåse, klipp ett litet hål i ett hörn och spritsa genest ränder på glasyren. Dra marmoreringsfigurer med en sticka. Låt vila en stund i kylen.
 
Hej Då !!!!!

Om att vara tant 2013-03-02

 
Läste boken om Kulla-Gullas Lilla Lila av Cecilia Hagen.... helt underbar bok kan verkligen rekommendera den för "oss tanter".....
 
Hon tar upp under bokstaven T : Tanten..hon nämner också där Elin Eks bok : "Supertanten"...
 
 
när jag var hos Åsa så gick vi förbi en antikvariat i Majorna och tittade på fönstret och såg boken där. Snabbt in och var tvungen att köpa den....och sedan några dagar senare läste Cecilias bok med hänvisning till Supertanten...
 
 
Enl. Akademiens ordlista : tant -en -er s. tilltalsord(från barn) till obesläktad ä. kvinna, ibl. äv. till besläktad; vard. äv. nedsättande om (äldre) kvinna...
 
Så känner inte jag mig menar att om någon kallar mig tant att det skulle vara nedsättande...tvärtemot vill jag själv kalla mig tant ibland ..känner att lägger på mig en roll och då får man bete sig lite.....samt känna sig lite "busig".
Det är som Elin Ek säger "Ta ingen skit". Det känns underbart !!!!!
 
Hon skriver också i sin bok:
 
Förr hette det långkok, nu heter det slow food.
Förr hette det billigt, nu heter det ekonomiskt.
Förr hette det hemlagat, nu heter det närproducerat.
Förr hette det snåla, nu heter det kostnadseffektivisera.
Förr hette det bättre begagnat, nu heter det vintage.
Förr biffade man till det tråkiga, nu ska man pimpa.
Förr var det syjunta, nu går man på stickcafé.
Förr kallades den obekväma kärring, nu heter hon bitch.
Förr var det muffins och skorpor, nu cupcakes och biscotti.
 
Så sant som sagt...
 
Hej Då !!!!
 
 

Knivskarpt 2013-03-02

 
Har haft en riktigt bra kniv i min ego....Japansk Satake  helt underbar kniv............
 
 
Gjorde inköp idag 5 st. schweiziska knivar samt skalare........helt underbara att skiva saker med samt roligt med färg !!!!!!!!!
 
Hej Då !!!!!!!!!

Dagens meny: Poulet frites au four samt katalansk ostsallad á la Kurisutina 2013-03-02

 
Poulet frites au four 4 port. ( ugnstekt kyckling)
Ugnestekt kyckling som kräver en stor gryta av glaserad keramik eller en järngryta med lock. Annars är det stekpåse som gäller...
 
1 majskyckling
4 bakpotatisar
1 tsk torkad basilika
1 tsk oregano
4 lagerblad
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisar i fyra klyftor. Lägg kycklingen i mitten av grytan och fördela potatisklyftorna runtom. (jag fick inte plats alla i grytan utan la dem i en mindre ugnsform och hällde lite olivolja på och kryddade med Herbamare samt Herbes de Provence). Strö kryddorna över kycklingen och lägg i lagerbladen. Salta och peppra generöst. Ställ in i ugnen i ca 60-70 minuter. (Jag hade locket på hela tiden. Vill man ha fin ytan kan man ta bort locket innan och låta stå i ugnen en stund så att potatisen och kycklingen får fin färg.). Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka med en kniv i låret på kycklingen, om klar köttsaft kommer ut är den färdig. (Receptet är från Modern fransk husmankost av Yvan Cadiou...massor av bra recept!!! ).
 
 
 
Katalansk ostsallad á la Kurisutina 2 port.
 
25 g rostade pinjenötter
110 g Hjärtsallad
30 g babyspenat
1 st (130 g) blodapelsin
lite hyvlad lagrad grevé
2 msk äpplecidervinäger
2 msk olivolja
1,5 tsk honung
2,5 krm mynta
salt och peppar
 
Torrosta pinjenötterna i stekpannan några minuter, skaka ofta. Riv hjärtsalladen och spenaten i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och skiva blodapelsinen tunt och tillsätt dem i skålen. Hyvla över lite grevé och strö på pinjekärnorna. Blanda vinäger, olja, honung och mynta i en kopp, smaka av med salt och peppar. Häll dressingen på salladen och blanda.
Originalreceptet är från Salt&peppar : med pinjenötter, endiver, klementiner, babyspenat, färsk mynta, manchego-ost, sherryvinäger, olivolja och honung.... så jag ändrade en hel del och gjorde min variant av den....och min blev riktigt god !!!!!!!!!!!!!
 
Hej Då !!!!!

Blandad kompott 2013-03-01

Var förra helgen på Frölunda torg och brukar titta in på Village..sjukt fina saker.....har lite dille på fåglar och köpte en glasfågel.....
 
 
helt underbar......
 
I tisdags när jag var hos Åsa gick vi förbi en affär "Ängla shoppen"....de hade lite Muuminsaker så vi var tvungna att kika in.....
 
 
köpte en disktrasa   är den inte fin  ????!!!!!
 
Var på Köketcetera i torsdags ( skojade med Michael och köpte pastellfärgade muffinsformar av silikon) och de hade lite kex och marmelad framme......smakade och marmeladen ......var tvungen att köpa en burk med mig hem.....
 
 
marmeladen är gjord av svarta oliver...helt underbar marmelad.... !!!!!!
 
Hej då !!!!!

Gårdagens trevligheter 2013-03-01

 
Mingelkväll på Kokaihop.se...Michael, Redhead, Byhäxan och Anneli lagade fisk....
 
 
spetta med härlig fyllning samt ärtpuré.....fisken bara smälte i munnen !!!
 
 
potatisgratäng med rostbiff.........mmmm!!!!
 
 
jag fick äran att göra efterrätten : filodeg med jordgubbar och vaniljglass mitti och en liten stund i ugnen.....smakade riktigt gott !!!!
 
Tyvärr har ingen bild men Byhäxan gjorde "vit geggamoja" med någon färskost + massor av goda kryddor och grönt....som man hade på mackan......helt underbart hoppas att Byhäxan ger receptet sedan.....
 
Massor av god mat och bra prat.......tiden bara flög förbi.......
 
Tack Kokaihop för en trevlig och smakrik kväll !!!!!!!!
 
 
Hej Då !!!
 

RSS 2.0