Pirog mm 2013-06-01

Gjorde i måndags en Zucchinipirog ...blev inspirerad av kretensiska köket......
 
 
Zucchinipirog 4 port.
 
Botten och lock:
1 färdig smördeg på rulle
Fyllning:
1 grön zucchini
ca 125 g keso
2 små vårlökar, hackade
ca 250 g blandfärs
lite salt och lite kryddmix ( som jag köpte på Kreta : typ timjan, oregano, mejram mm)
Pensling:
uppvispad ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt.
Riv zucchinin grovt och lägg i en sil och pressa ut lite vätska. Stek köttfärsen. Blanda ihop zucchini, keso, hackade vårlökar, köttfärs samt smaksätt med salt och kryddmix. Bred på en halvan av smördegen. Vik den andra halvan som lock och stick några hål med en gaffel. Pensla med uppvispad ägg. Grädda i 200 grader ca 20-30 minuter.
Servera med god sallad eller annat grönt...
 
blev riktigt god !!!!!!
 
Var i dag på Andra Långgatan och köpte en pirog där ....
en med spenat och chevre....
 
riktigt god !!!!
 
var förbi Tekultur och smakade på iste samt köpte en
dricka: Berry White med gojibär, persika, vitt te och rudbeckia....fullt av med nyttiga saker.....
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0