Maräng 2013-06-06

Gjorde maräng till efterrätten på landet....
 
 
Maräng"skål" 6 port.
 
3 äggvitor
3 dl socker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
Garnering:
vaniljglass
jordgubbar
 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget och vispa hela tiden. Tillsätt citronsaften samt maizena. Spritsa eller skeda marängen på en bakpappersklädd plåt och gör en rundel ca 24 cm diameter. ( den sprider ut sig mer) och gör en "skål" dvs mera på kanterna än på botten....
Grädda i 15 minuter i 150 grader. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna.
Dela glassen i mindre bitar och lägg på samt dela jordbubbarna.
 
Hej Då !!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0