Dagens...mangold - tomatgratäng...2013-06-04

 
Mangold -tomatgratäng 2 port.
 
ca 200 g mangold
1 vårlök
1 msk olivolja
1 tsk ramslök, torkad
0,5 tsk salt
1 tsk kryddmix ( från Kreta)
125 g ricotta ost
2 ägg
1 dl riven grevé lagrad ( eller parmesan)
0.5 tsk torkad basilika ( eller några färska blad)
2 tomater, skivade
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär mangold och stammen också. Skiva vårlöken. Lägg olivolja i en kastrull och tillsätt mangold och lök. Låt småputtra ca 5 min. eller tills mangolden blivit mjuk. Smaksätt med ramslök, salt och kryddmix ( lite oregano, timjan, mejram..). Låt svalna. Mjuka upp ricotta, tillsätt äggen, riven ost och smaksätt med basilika. Blanda i mangold. Lägg blandningen i en smord ugnsform ( eller bakpappersklädd form), skiva tomaterna och lägg på. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera som den är eller till en köttbit....
 
 
 
P.S. Kretas godaste småkakor:
 
 
citronkrämen är bara så goooooooood !!!!!
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0