Dagens/kvällens bakning 2013-06-20

 
har lånat från biblan : Sommarkalas av Hannu Sarenström.......
underbara recept och fastanade att baka ikväll Läckös valnötsbröd... fast ändrade lite( hade krossad linfrö, kummin, pumpafrö mm)...
 
Läckös valnötsbröd 1 st
 
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
0,5 dl krossad linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
ca 2 dl valnötter
1 msk kummin
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl lingonsylt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop allt och häll i en smord brödform. Grädda i 200 grader ca 50-55 minuter. Brödet är klart vid 97 grader i kärntemperatur.
 
Den blev så gooooooooooood !!!!!!
 
Som Hannu säger:" På sensommaren bakar jag det godaste valnötsbrödet. Receptet har jag fått av Cilla som är bagerska i restaurangen på Läckö slott, och jag glömmer aldrig när jag smakade det brödet första gången. Det kan tyckas fånigt att inte baka det jämt, men för mig handlar det mest om att jag inte vill tröttna på det utan istället se det som en kär sensommarvän som kommer tillbaka. "
 
 
Hej Då !!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0