Dagens bakning: Kardemummakaka 2013-06-08

 
Kardemummakaka ca 10-12 bitar
 
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 rumsvarmt margarin
2,5 dl socker
3 tsk mald kardemumma
2,5 dl mjölk
Garnering:
pärlsocker och hackad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet i småbitar och mosa de med fingertopparna med mjölet. Tillsätt socker och kardemumma. Häll i mjölken och vispa med låg hastighet till en smidig deg. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm diameter. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 50 minuter. Pröva med stickan att kakan är färdig. Låt svalna en stund i formen. Lossa formen ( hade en springform) och låt svalna helt.
 
 
Gott !!!! Älskar kardemummasmaken........
 
Hej Då !!!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0