Dagens: rödbetsbiffar med keso och lingonsylt 2013-04-30

 
Rödbetsbiffar  14 st.
 
0,25 dl vatten
0,5 dl kikärtsmjöl
½ riven rödlök
ca 250 g rivna rödbetor
0.5 dl krossade solroskärnor 
0.5 dl havregryn
0.5 dl sojamjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk timjan
2 ägg
 
Blanda vatten och kikärtsmjölet i en skål. Skala och riv löken och rödbetorna och lägg i skålen. Krossa solroskärnorna grovt i en mortel och häll i. Häll i havregryn, sojamjöl, salt och timjan. Vispa äggen lätt och blanda med resten i skålen. Rör om. Stek biffarna i en plättlagg i medelvärme. Servera t ex med keso och lingonsylt.
 
 
De blev riktigt, riktigt goda...var lite feg med kryddningen som vanligt men man kan ha lite mer salt och timjan...
detta kommer jag absolut att göra om.....det är roligt när man prövar sig fram med olika ingredienser och lyckas med att det blir riktigt bra. !!!
 
Och till efterrätt blev det:
 
saftig och god päron....
 
Hej Då !!!!!!!!!
 

Trevlig Valborg !!! 2013-04-30

 
I Finland ska man dricka sima ( lite jäst citron/russindricka= mjöd) och äta munkar....
 
samt man ska göra en egen ( eller köpa) vappuviuhka....
ta en gammal tidning, servetter, silkespapper eller vad du har...lim/dubbelhäftande tejp mm och en blomsterpinne...
 
 
limma ihop pappren på en långkant och klipp remsor ca 1 cm breda men lämna ca 2-3 cm kvar...
 
 
ta limstift och en blomsterpinne och limma pappren runt pinnen...
 
 
och sedan har du en egen vappuviuhka som du kan vifta med under Valborg...
 
brukar göra med vitt och blått silkespapper  (finska färger)...
 
Ha det så gott och TREVLIG VALBORG !!!!!!!
 
 

Dagens ..2013-04-29

Var på Oves begravning idag....mycket folk och stillsam och fin begravning....
 
 
efter begravningsakten på Grevegårdskyrkan var det minnesstund på Jungman Jansson..
god mat med bröd och sallad, smörstekt torksrygg med vitvinsås och dillpotatis samt kaffe och chokladkladdkaka...
olika minnen berättades av syskonen till Ove samt barndomskamrater....
många saknar dig Ove !!!!
 
Hej Då !!!!!
 
 

Dagens bakning: Citronrutor med passionsfrukt 2013-04-28

Hade klippt ut från GP Två dagar receptet Citronrutor med passionsfrukt och hade citroner och passionsfrukt hemma. Vi skulle hjälpa Lilla J att flytta idag så tänkte att man måste kunna bjuda något gott till flyttfolket.....bjöd annars mat i en pizzeria...
 
 
Citronrutor med passionsfrukt 9 ( - 12 rutor beroende hur stora man vill bjuda )...
 
299 g rumsvarmt margarin
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl citronsaft
1 msk riven citronskal
Garnering:
2 passionsfrukter ( i original receptet fanns 3 men hade bara 2 hemma )
3 msk citronsaft
3 msk florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör margarin och socker ljust och fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal och rör in i smeten. Smörj och bröa en liten ugnsplåt ( hade 24x24 cm ) med kanter och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kakan känns torr. Dela passionsfrukterna och skrapa ner innehållet i en bunke tillsammans med citronsaften och florsockret. skeda blandningen över kakan medan den ännu är varm. Låt kakan kallna och skär i rutor.  
 
 
 
 

Dagens mat: Sparrispaj och äpplepaj 2013-04-27

 
Sparrispaj 3 pers.
 
Botten:
färdig smördeg
Fyllning:
1 bunt färsk grön sparris
3 ägg
120 g smetana
0,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
2 msk dijon senap
150 g riven mozzarella
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut färdig smördeg och lägg i formen ( 12x35 cm ) på botten och kanterna. Skala sparrisen ca 2-3 cm från toppen neråt. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter. Dela dem och lägg på formen på tvären. Blanda ihop 2 ägg, smetana, salt, timjan och senapen. Blanda i osten. Häll blandningen över sparrisen. Pensla kanterna med uppvispad ägg. Grädda i 200 grader i mittersta falsen ca 20-30 minuter.
Servera med god sallad.
 
Sallad: lite plocksallat, tomat, gurka, röd paprika sås: ca 1 dl gräddfil, lite vit balsamvinäger, salt och socker. Blanda och häll över grönsakerna.
 
 
fick tips från systemet att:
passar bra med sparrispaj....och en dam i affären hörde detta och blandade sig i diskussionen och berättade att hon har bott i Österrike och alltid druckit detta med sparris....och det var gott tillsammans.!!!
 
det blev smördeg x2 idag men....
 
 
Smördegsäpplepaj 6-7 pers.
 
Botten:
färdig smördeg
Fyllning:
hade ca 2 dl aprikosmarmelad
2 rätt så stora äpple
lite florsocker
 
Rulla ut smördegen på en bakpapper. Lägg på aprikosmarmelad men lämna ca 2-3 cm från kanterna. Skala och skiva äpplen och lägg på. Strö över lite florsocker. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med florsocker och vispad vaniljvisp.  
 
 
Gott !!!!!
 
Hej Då !!!!!
 
 
 

Dagens trevligheter designmarknad À la London 2013-04-27

 
Var på designmarknaden À la London med Mette och vi strosade runt och tittade på alla kreativa skapelser som alla dessa duktiga ungdomar har gjort.... underbart  !!!!
 
Konstig design by Emma Sjödin...helt underbara saker ....var tvungen att köpa:
diskhandduk.....
disktrasa...och
en disktrasa till .....
 
träffade också Therese en av de som håller i marknaden och fick välja en kasse som jag vann på Facebook...
 
 
Johanna van Eldijk med sina speciella ströare samt helt underbara koppar....
 
mera keramik Carina Swartling Aldridge......
 
kommer inte ihåg namnet ...smycken med virkade saker med pärlor.....
 
"Fartvidunder" Artur Gustavsson med sina underbara ...
bilar....han har använt köksskåpshantag mm.....
 
snygga bilder av Mert Sahbaz...
 
snygga affischer ...
och några till......
 
Ylva Bergvik med sina smycken....
smycken med datordelar...
samt med klockdelar...snyggt !!!
 
gillar fåglar och detta är av Lina Johansson samt .....
lite mera pippi med Lina........
 
Roligt och se att det finns så många kreativa ungdomar....här har jag bara tagit en del av utställare....
 
Hej Då !!!!
 
 

Dagens 2013-04-26

 
rökt böckling, keso med finriven äpple, äggröra med gräslök och tomat..........gott gillar rökt fisk....
 
Hej Då !!!!!!!!
 

Dagens 2013-04-25

 
ugnsrostade grönsaker: morot, palsternacka, broccoli + lite olivolja och Herbamare samt kycklingsfilé i ugnen....
 
Hej Då !!!!!!!!!

Grattis !!!!!! 2013-04-25

 
Grattis för tre år  !!!!!!!!!!!!
 
Började nämligen skriva 25/4-2010 på den här bloggen.............
 
Hej Då och ha det så gott !!!!!!

Dagens...2013-04-24

 
hade 15 minuter på att laga mat och äta....snabbt omelett med gräslök....
 
Hej Då !!!

Dagens trevligheter 2013-04-23

 
Snart......bilden är från Järntorget i Gbg...........
 
 
var på Japansk kalligrafi kurs idag.....väldigt givande och bra lärare Mieko Olausson......fick lite blodad tand att fortsätta........tycker att det är så vackert med japanska bokstäver/ord.......
man använder svart bläck samt en stor pensel och rispapper .....
 
Hej Då !!!!!

Dagens mat mm. 2013-04-23

 
Torkad ansjovis.....
 
 
vatten spenat....
 
upptäckte att det finns en stor livsmedelsaffär med asiatiska livsmedel som har öppnats i Gamlestaden nära Orienthuset mm. i Gbg.  Var där i helgen och köpte torkad ansjovis, vatten spenat, misopasta mm. Gjorde idag en asiatisk version av min varm spenatsallad ( receptet se 2013-03-26 ) och bytte ansjovisen mot 3 tsk torkad småansjovis och vanlig spenat mot vatten spenat....lika gott som vanligt....
 
 
var tidig med maten idag eftersom jag ska gå och förkovra mig i Japansk kalligrafi senare idag......
Kursen ordnas av Folkuniversitetet i Gbg. Spännande.....
 
Hej Då !!!!

Gårdagens rester 2013-04-23

 
Det blev lite fisk över så sparade den till måndag....lite kokt romanesco till ( lite olivolja och herbamare) samt tomat, gurka, sugar snaps och paprika  ....
gott !!!!!!!!!!
 
Hej Då !!!!!!!!!

Dagens : torsk med skinka och gräslök, potatis/matkorn, råkost o päron med chokladyoghurt 2013-04-21

 
Torsk med skinka och gräslök 4 port.
 
ca 700 g torsk
lite salt och socker
180 g strimlat rökt skinka
ca ½ dl hackad gräslök
1,5 dl vispgrädde
0,75 dl vit vin
1 msk senap ( söt/stark)
1 dl riven parmesan
 
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och sockra fisken lätt och lägg i en ugnsform. Blanda ihop grädde, vin, senap, gräslök, ost och skinka. Häll blandningen över fisken och ugnsstek ca 20 minuter. Servera med potatis/ mat havre och råkost.
 
 
 
Päron med chokladyoghurt 2 port.
 
½ burk (410 g ) päron i sockerlag
100 g turkisk yoghurt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
0,5 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
 
Sikta kakao i yoghurten samt blanda med socker och vaniljsocker. Vispa grädden med socker och vaniljsocker.
Skär päronen i 4 delar på längden och lägg några bitar i serveringsglas. Skeda i lite chokladyoghurt och grädde. Några bitar päron igen samt ett lager på chokladyoghurt och överst lite grädde.
 
Hej Då !!!!!!!!!!!!!!

På landet 2013-04-21

 
jättefina men vet ej vad de heter............
 
 
har spridit sig och får gärna sprida sig mer....jättefina !!!!!!!!!!!!
 
 
man kan se bara bladen från påskliljorna....väldigt sena.............
 
 
krokusar tittar fram............
 
 
lupinblad.............
 
 
röda prickar är pionen som börjar titta fram.............
 
 
några små anemoner har kommit upp.............
 
 
kejsarliljor.................
 
 
flera kejsarliljor...sprider sig som ogräs..............
 
 
akleijor...............
 
 
annan sorts av akleija.............
 
 
gillar inte trädgårdsprylar men kunde inte motstå snigeln..............
 
Hej Då !!!!!!!!!
 

Dagens utflykt Tjörns Trädgårdar 2013-04-21

Åkte till Tjörn idag...sicket väder.!  Stannade på Tjörns Trädgårdagar och köpte :
 
Cattleya Golddigger ...............
 
 
Dendrobium Berry Oda..........doftar honung......
 
 
Tolmiea menziesii "Mor och barn " på svenska............
 
tog också kort på deras andra orkidéer/blommor:
 
 
 
 
 
 
 
massor av andra fina blommor också !!!!!!!!!!!!!
 
Hej Då !!!!!!!!!!!

Dagens slit och slep..2013-04-20

Svärmors lägenhet nästan tömt.....Lilla J började måla köksbord, köksstolar, kista mm ..Stora J och jag har släpat och burit....
 
 
Gjorde idag tunna kycklingfiléskivor som stektes och kryddades med Herbamare örtsalt och timjan, stekte ananasskivor och liten klick ädelost mitt i ananasen....lite mat havre och färgglad sallad till ....gott......
 
Färgglad sallad 3 port.
 
2 vårlök ( ca 4-5 cm diameter)
en bit gurka ca 15 cm
2 st. tomater
½ röd paprika
några sugar snaps
1 avokado
lite plocksallat
sås: ca 0,5 dl gräddfil
        lite salt, socker
        ca 1 tsk vitvinsvinäger
        ca 0,5 dl hackad dill
 
Skala löken, skölj paprika och ta bort kärnorna, dela avokadon och skär köttet i bitar,  skär allt i klyftor/bitar och lägg i en skål. Gör såsen: blanda allt och häll över salladen och rör om.
 
 
Hej Då !!!!

Dagens trevligheter 2013-04-19

 
Små blommande saker i Trädgårdföreningen....
 
 
planteringar med tulpaner och penséer...
 
 
utanför Palmhuset.....
 
 
en sorts viva ( tror jag )....väldigt söta  !!!!
 
 
och i Palmhuset blommar Impatiens fortvarande helt otroligt  !!!!!
 
Frågade personalen hur man ska sköta den: söderfönster ej direkt sol, sandblandad jord, ej för varmt  -lagom ca 12-15 grader, näring lite då och då.........höll tummarna att jag ska klara sköta min lilla.....
 
Träffade Lilla J och vi åt in i Nordstan.....
 
 
egenkomponerad sallad: sallad, purjo, rödlök, oliver, kikärter, broccoli, ägg, kyckling samt lite currysås.....gott
 
P.S. Skickade mitt recept: varm spenatsallad ( se receptet 2013-03-26 ) till en tävling och blev 4:a och får en fin kniv som pris....!!!!!!
 
Hej Då !!!!
 
 

Dagens : soppa 2013-04-18

 
Tur att frys finns....jobbade eftermiddagen och väl hemma orkade inte börja laga mat utan tog fram korvsoppa från frysen..........ledig imorgon och det blir träning och en tur till stan....och tur till Palmhuset....hoppas det inte regnar.........
 
Hej Då !!!!

Dagens trevligheter 2013-04-18

 
Fick ett litet paket från posten idag....fick min Impatiens !!!!!!!!!!!!!!...   planterade den med en gång.... den var lite tagen men repar sig nog....
 
Hej Då !!!!!!!!!!

Dagens frukost 2013-04-18

 
Har börjat fundera på vad jag stoppar i mig och speciellt frukostar...brukar köra med en mugg te, 3 st. finn crisp med något pålägg på....prövade ett tag att börja dagen med gröt men det finns inte så mycket att välja på....man blir lite trött att köra på samma sak varje morgon......får se vad det blir näst....
 
Har klippt ut från någon tidning ett recept med Kesoplättar och gjorde en variant av dem....
 
Kesoplättar 7 st.
 
1 ägg
125 g keso
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel
0,5 msk kokosmjöl ( i original recept fiberhusk men hade inget)
 
Mixa allt i en skål och låt stå en stund ( ca 10-15 minuter). Stek plättar på en plättlagg några minuter / sida. Servera med bär eller annat gott. Blev riktigt goda !!!
 
Hej Då !!!!

Dagens Lilla Berlin i Metro 2013-04-17

 
Tänker på alla dessa tokiga idéer som arbetssökare får från AF och sina handläggare samt från sin omgivning...lite spetsat kanske men........
 
Hej Då !!!!

Dagens wok 2013-04-17

 
Aubergine, romanesco , kyckling, svarta oliver o Herbamare örtsalt ....snabb wok + lite gurka o tomat....
riktigt gott !!
 
Hej Då !!!
 
 

Dagens frukost 2013-04-17

 
Har sett flera recept om mikrokakor dvs. muggkakor.....och i fredags var det recept i Metro av Susanna Backman.... gjorde en variant av hennes recept ....
 
Morotskaka i mugg 1 st. (1 st. kaffekopp)
 
1 ägg
1 msk lättkesella
1,5 msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
0,5 msk stevia strö
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1 msk finriven morot
2,5 msk mjölk
Frosting: ca 2-3 tsk mascarpone/Philadelphia
                ca 2 tsk kesella
                lite stevia
                finriven morot
                hackad mandel
 
Smörj en mugg/kaffekopp med naturell olja. Mixa ihop alla ingredienser och häll i muggen. Kör i mikron ca 2-3 minuter på full effekt. Vänd muggen uppochner på en tallrik, lägg lite frosting på och dekorera med lite finriven morot och hackad mandel.
Så här såg det ut:
 
 
det blev riktigt god !!!!!!!!!!!!!
 
Hade sett andra recept och prövade göra : chokladmuggkaka
 
 
Chokladmuggkaka 2 st. (kaffekopp) 
 
1 ägg
1 dl havregryn
1/4 banan
1 msk honung
½ dl mjölk
1 krm bakpulver
2 tsk kakao
 
Smörjde kuppen och mixade allt ihop. Koppen in i mikron 2,5 minuter.
 
kan blev inte alls lika poröst utan mera fastare och stabbigare.............
 
kommer nog göra flera med det första receptet som grund och variera den..........
 
Hej Då !!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens : "auberginemackor" 2013-04-16

 
stekta aubergineskivor på topp och på botten.. mellan tomat, gurka, keso och kyckling....kryddat med Herbamare örtsalt... gott och nyttigt....
 
Hej Då !!!!!!!!!!

Dagens tidningsurklipp : 2013-04-15

 
Konstinstallationen "Alice" av Christina Lucas på Andalusiens museum för samtida konst i Sevilla.......
 
" En metafor för det fysiska och psykiska fängslandet av kvinnor i deras hem ".
 
 
 
helt underbart !!!!!!!!!
 
Hej  Då !!!

Dagens företeelse : 2013-04-15

 
sant eller falskt ????
 
Hej Då !!!!

Dagens: kikärt -morotsplättar 2013-04-15

 
gjorde några JÄTTE GODA kikärt -morotsplättar....håll inte ihop så bra men smaken......
 
Kikärt -morotsplättar 14 st.
 
0,25 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk salt
0,75 tsk nymalen koriander
1 tsk torkad Ramslök
0,75 dl vatten
½ hackad rödlök
2 dl kikärter (från burk sköljda)
1 finriven morot
1 ägg
 
blanda kikärtsmjöl, salt, koriander, Ramslök och vatten. Låt stå en stund. Tillsätt hackad rödlök, sköljda kikärter, finriven morot och mixa allt.  Blanda i ägget. Stek på plättlagg ett par minuter / sida. Servera med grönsaker, lingonsylt mm.....
 
Hej Då !!!!
 
 

Dagens: ytterfilé av fläsk, ugnsrostade grönsaker, sallad 2013-04-14

 
Ytterfilé med kryddor och färsk kvist av rosmarin, grönsaker: morot, majrova, paprika, romanesco, palsternacka, rödlök, olivolja + Herbamare örtsalt  samt klyftpotatis till Stora J. Lilla J och jag äter inte potatis så ofta utan tar hellre grönsaker....
 
 
lite extra grönt till : plocksallat, tomat o gurka med saft av apelsin  samt lite svartvinbärsgelé.......
gott !!
 
Hej Då !!!!!

Dagens glad nyhet : 2013-04-13

 
har haft efterlysning av Impatiens (blomman i bilden ) på Forum Odla.se....
och fick en svar idag att en person har växten och har tagit en stickling och den har fått rötter och jag ska få köpa den   !!!!!!!! 
 
HURRAAAAA !!!!!!!
BLEV RIKTIGT GLAD !!!!!
 
Hej Då !!!!

Dagens gärning: loppis 2013-04-13

 
Var på bagageloppis idag flera timmar....kallt men det gick bra ändå....det som blev kvar av grejerna åkte vi till Emmaus och lämnade där....sedan åkte vi till svärmors lägenhet och tog med oss bokhyllan mm....
slit o släp........
 
Orkade inte börja laga mat utan det fick bli köpepizza från Pizzaservice (enl. Stora J världens bästa pizza)
 
 
som sköljdes ner med
 
 
gluten fri öl....spännande ...älskar pröva på alla möjliga ölsorter....  rätt ok ....gick ner......
 
Hej Då !!!!

Dagens soppa : Korvsoppa 2013-04-12

 
från frysen receptet se 13-03-18 Korvsoppa.......lika god idag som då !!!
 
 
 
 
Var idag på Caféet på Andra Långgatan 27 och gav mitt lilla bidrag till några bjudkoppar kaffe igen. Var där förra fredagen också... Filosofin är att gästerna kan skänka espressos till mindre bemedlare kunder. Man skriver upp på griffeltavlan hur många bjudkoppar som finns...Tanken bakom kommer från Neapel...
”Ibland har man inte råd med en kopp kaffe. Nu är det problemet ur världen. Vi på Espressobaren Pavement har fäst blicken på problematiken med utanförskap och segregation och gått först ut först i Göteborg med “bjudkoppen”, skrev de och fick stort gensvar via Facebooken. Jättebra tanke !!!!
P.S. Jag dricker inte kaffe men har gjort det...
 
Hej Då !!!!

Dagens tråkigheter 2013-04-11

 
Fick besked idag att Stora J:s kusin har gott bort......
 
Vi tänker på dig Ove !!!!!
 
Hej Då !!!!

Dagens sallad: Avokado -sojabönsallad med wasabisås 2013-04-11

 
Avokado -sojabönsallad 2 port.
 
2 dl sojabönor (frysta)
1 mogen avokado
isbergssallad eller annan grön sallad
halloumi eller mozzarella eller feta eller lax
 
wasabisås se 2013-03-31 avokadosallad med wasabisås....
 
Koka sojabönor i kokt/saltad vatten ca 2-3 min. Spola sedan med kallt vatten. Riv isbergssalladen och lägg i en skål. Skala och skiva avokadon och lägg i skålen med bönorna. Tärna halloumi/mozzarella/feta/lax och blanda i. Ta lite av wasabisåsen och ringla över....
 
Gott och riktigt nyttig sallad...
 
Hej Då !!!!!
 

Dagens snabba: omelett 2013-04-10

 
orkade inte fixa något som tar tid utan det blev omelett med: 3 små ägg, lite blomkål, lite broccoli, pancetta, gräslök, Herbamare och 1,5 msk vatten. Pancetta är rätt salt så var försiktigt så att det inte blir för salt...
 
Hej Då !!!!

Dagens frågetecken 2013-04-10

 
När himlen börjar undra........ 
 
Hej Då !!!!

Dagens soppa: Broccoli-blomkålsoppa 2013-04-09

 
Broccoli-blomkålsoppa 2 port.
 
1,5 tsk margarin
1.5 msk vetemjöl
5 dl mjölk/grädde (hade 2 dl grädde+ 3 dl mjölk)
1 grönsaksbuljongtärning
70 g broccoli
150 g blomkål
2 msk fryst gräslök
Herbamare örtsalt
2 hårdkokta ägg
 
Koka äggen. Skölj och dela broccoli och blomkål i mindre buketter och koka i saltat vatten ca 5 minuter. Sila bort vattnet. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Tillsätt mjölk/grädde i omgångar och smula i buljongtärningen. Lägg i grönsakerna, gräslök och låt småkoka några minuter. Mixa soppan och smaksätt med Herbamare örtsalt.
Skala och dela äggen och lägg i skålar med soppan.
 
Hej Då !!!!!
 

Första riktiga vårtecken 2013-04-09

 
gick hem efter träningen idag och såg massor av maskrosor på Artillerigatan i Göteborg......
 
Hej Då !!!!

Äntligen 2 2013-04-08

Har inte hunnit göra påskmarsipan till påsk utan det blev igår....
 
förra året åkte kaniner på bil men i år fick kycklingar ta en tur...
 
halva av bilen blev fullt med choklad...
 
hade dåligt med inspiration...kycklingar fick chokladdopp sedan.......
 
doppade halva kaninen i chokladen sedan...
 
Hej Då !!!!

Äntligen...2013-04-08

Har haft trubbel med säkerhetssystemet i datorn sedan i fredags så har inte kunnat skriva något....
 
 
Är jag inte sött....???
 
Gick till cafét på Andra Långgatan 27 för att betala några koppar kaffe till behövande...tillbakavägen gick jag förbi Way Cup och utanför satt en vovve och riktigt njöt av solen...Frågade tjejen om jag fick ta kort på vovven....han heter Roy och är riktigt söt....
 
I lördags var vi på lägenheten och grejade lite....Lilla J köpte några snygga köksstolar.....och jag gjorde hemmagjorda hamburgare.....
 
I söndags blev det svärmors kassler....
 
 
Marys kassler 4 port.
 
500 g kassler
1 burk ananas i skivor ca 400 g
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk senap ( Johnny's söt-stark)
1 äggula
 
Skär kasslern i tunna skivor. Låt ananasen rinna av. Lägg först ananasringar i en smord ugnsform och kasslern ovanpå. Vispa grädden. Blanda den försiktigt med senap och äggula. Bred senapsgrädden över kasslern. Gratinera i 250 grader ca 10 min. Servera med kokt potatis, sallad mm.
 
 
Grekisk inspirerad sallad med matkorn 4 port.  
 
1,25 dl matkorn
ca 100 g halverade småtomater
ca 150 g riven isbergssallad
1 hackad röd lök
1,5 dl svarta oliver
ca 100 g fetaost
ca 130 g råriven blomkål
0,25 dl olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
Herbamare örtsalt
 
Koka matkorn enl. anvisningar på paketet. Låt svalna och lägg upp korn, tomater, sallad, lök, oliver, ost och råriven blomkål i en skål. Blanda olivolja med balsamvinäger och ringla över . Smaka av och strö på Herbamare efter behag ( eller salt och svartpeppar).
Passar bra som alternativ till potatis, ris mm.... 
 
 
Gott !!!!!!
 
Hej Då !!!!!

Dagens bedrift 2013-04-04

Min förra PT har slutat och fick en ny ung kille Patrik. Körde ett pass med honom....får en ny träningsprogram nästa vecka.........
 
 
genom svettig..helt slut....... men körde ett pass med aquajogging och simmade sedan...
in i bastun...bara njuta............
 
Hej Då !!!!!!!!!
 

Längtar...2013-04-03

 
Tog detta foto på Järntorget förra året i april...nu är det runt i Japan som körsbärsträden blommar och har blommat ut redan i vissa håll........
 
 
 
Underbara Sakura !!!!!!
 
Hej Då !!!!!

Dagens mat&bak 2013-04-02

 
Varm sallad: broccoli, ruccola, babyspenat, olivolja, Herbamare örtsalt med stekt kycklingfilé och tomat och gurka.... gott !!!!
 
 
hade ett par äpplen som såg lite leddsna ut så bakade en äpplekaka som skall njutas med vanilvisp.... gott !!!!
 
Hej Då !!!

Gårdagens trevligheter 2013-04-01

Var hemma hos E&K igår . Vi brukar träffas vid påsk varannan gång hos oss och varannan gång hos dem. Igår var det deras tur. E hade gjort trerätters middag:
 
 
förrätten : petit-chou med härlig fyllning; rom lök mm kanooongod !!!
 
 
varmrätt: persisk lamgryta med sffrancouscous  kanoongod !!!
 
 
till kaffe/te chokladtårta.....bara smälte i munnen  !!!
 
 
tårtan hade lager av hallon och vaniljkräm (?) tror jag, riktigt saftig och god  !!!
 
Efter massor av prat och trevlig samvaro var det dags att rulla hem....
behöver nog inte äta alls idag...
 
Hej Då !!!

RSS 2.0