Nu är semestren slut denna gången....2012-06-30

Har haft en veckas semester och var på landet. Vädret har varit helt ok och vi har hunnit göra en hel del....
Lite bilder om hur det ser ut nu:
Blå färg under fönstren har försvunnit och blivit vit.....
 
 
               så här ser nya staketet ut vid altanen.. nästan klar fattas bara en mörkblå markisväv på insidan av staketet
och den är beställt...
 
 
klematis har inte varit så här fin tidigare år....rekordmånga blommor....lika väl
 
 pinonen ett hav av blommor....ca 50 tal...
 
samt en annan pionsort som doftar så gott har ca 9 blommor.....
 
har fått massor av smultron som blommar och har bär!!!!
 
bland smultronen har blåbären fått en liten gäst som du ser ..en liten gräshoppa....och lite större
 
solar sig på väggen till redskapsbod......
 
akleija med sina fina gula blommor.....
 
näva blommar snart också......
 
Ha det//
 
 
 

Dagens bakning: Fröknäckebröd 2012-06-27

Den 21/6-12 var i Metro Micahels recept på fröknäckebröd som verkade bra så in i affären och skaffa olika fröer...
 
 
Fröknäckebröd
 
2 dl majsmjöl(alt.polenta)
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl linfrö
2,5 msk hela kummin
1 tsk Herbamare örtsalt 
2 dl kokande vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut tunt på bakplåtspapper och sporra till lagom bitar. Grädda i 150 grader ca 1 timme. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.
Michael hade inte kummin och örtsalt i sitt recept bara flingsalt på men jag älskar kummin samt örtsalt... 
Stora J gillar inte massor av fröer mm men tom han tyckte att knäckebrödet blev god.
Blev världens godaste knäckebröd!!!!
 
 
Régalez-vous!!!

Dagens middag samt studie från Karolinska institutet 2012-06-25

Hade några köttbitar kvar från igår och gjorde en kikärtsröra till.
 
 
kokta kikärter, en liten lök, några suger snaps, lite baby spenat, hela kummin, Herbamare örtsalt och ett ägg och värme upp allt i en kastrull......riktigt gott och snabbt att göra.....
 
 
Appropå spenat :
 
 
så läste i SVD att spenat ger starkare muskler i alla fall på möss. Så det är nog inte bara myt med Karl-Alfred...
 
 
En studie vid Karolinska institutet visar att nitrat, som finns naturligt just i spenat, har en kraftigt positiv effekt på muskelstyrkan.( Och som sagt i alla fall på möss.). Mössen fick nitrat genom sitt dricksvatten och efter bara en vecka hade muskler i djurens underben och fötter blivit starkare. Överfört till människor motsvarande det dagliga nitratintaget ungefär det som finns i 200-300 gram färsk spenat. Rödbetor, mangold, ruccola, fänkål och grönsallad innehåller nitrat också.
 
Så mera spenat så blir vi som Hulken hela bunten..... 
 
Ha det//
 

Dagens meny: fläskfilé, klyftpotatis, Jenssens favoritsås, suger snaps, morötter samt glass med jordgubbar 2012-06-24

Lilla J var hemma på middag och det blev: fläskfilé, klyftpotatis, Jenssens favoritsås, suger snaps, morötter och till eftrrätt glass och jordgubbar. Gott!!!
 
 
 
 
Ha det//
 

Dagens bakning: hallonsockerkaka 2012-06-22

Hade ju beställt frystorkade hallon och jordgubbar. Var tvungen och pröva göra något så det blev hallonsockerkaka och senare blir det nog något med jordgubbar också....
Kungsörnen har haft "kakpulver" just sockerkaka med hallon men har inte sett den på länge i affärerna, kanske tillverkas den inte längre...
 
 
Hallonsockerkaka
 
200 g rumsvarmt margarin
2,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 g frystorkade hallon
 
Sätt ugnen på 150-175 grader. Vispa margarin och socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda vetemjöl med bakpulver och frystorkade hallon och häll i detta. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i nedersta falsen i 150-175 grader ca 60 minuter. Pröva med en sticka att kakan är klar.
 
 
Kan blev saftig och god. 
 
Régalez-vous!!!!

Dagens bakning: jordgubbsgrottor 2012-06-24

Jordgubbar är gott samt jordgubbssylt är gott!!! Såg receptet på jordgubbsgrottor i tidningen Leva&Bo nr 25/2012 och var tvungen att göra de.....
 
 
Jordgubbsgrottor 20 st.
 
200 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
ca 0,5 dl jordgubbssylt
 
Sätt ugnen på 175 grader.Rör ihop margarin, socker och vaniljsocker. Blanda bakpulver med vetemjölet och blanda i margarin/socker smeten. Väg först hela degen och delar den sedan i 20 (= blev 27 g / kaka). Rulla till små bollar och lägg i formar och tryck en fördjupning med mjölat tumme. Lägg i en klick sylt och grädda i 175 grader 15 minuter. 
 
 
Så här såg de ut och tyckte att det fattades något och hade lite vit kristyr kavr så en klick kristyr på varje medan de fortvarande var varma........
 
 
Régalez-vous!!!!!!

Glad midsommar/Hauskaa juhannusta!!!!

 
Ha det//

Dagens mindre trevlighet: läste i GP att Brian Hibbard är död 2012-06-20

The Flying Pickets är en sånggrupp från Storbritannien och de sjunger a capella. 1983 kom singeln "Only you" ( en cover av Yazoos originallåt) 



samt " When you're young & in love"


etc.
Brian Hibbard slutade i bandet 1986. I dagens Flying Pickets finns inte en enda originalmedlem kvar utan alla är utbytta.

Tänkte på alla som gått bort och lyssnade på Best of Flying Pickets.......

Ha det//

Dagens trevligheter: paket och te 2012-06-20

Entligen kom paketet som jag beställde:



frystorkade hallon och jordgubbar.............


hallonen smakar riktigt hallon......likaväl som


jordgubbar...
ska nog baka hallonsockerkaka imorgon....småkakor med jordgubbar hm...eller biscotti med jordgubbsskam eller........

Var också i Tekultur och köpte helt underbart te:


Créme d'Orange blandning av gröna och vita premiumteer, lätt smaksatta med apelsin och vanilj.....
HELT UNDERBAR TE!!!!!!!!!!!! 

Ha det//

Dagens meny: finsk makaronilåda, morötter, plättar samt till kaffet brownies med bigarråer 2012-06-17

Lilla J och svärmor hemma hos oss och det blev finsk makaronilåda, kokta morötter, plättar och brownies med bigarråer till kaffe/te.



Finsk makaronilåda 6 port.

400 g makaroner
500 g nötfärs
en liten knippa salladslök
0,5 msk olja till stekning
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk basilika
2 tsk timjan
äggstanning:
2 ägg
7 dl mjölk
1 tsk salt
garnering:
ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 175 grader. Koka makaroner enl. förpackningen. Häll bort vattnet. Skär löken i småbitar. Bryn nötfärs i olja i en stekpanna och tillsätt löken. Krydda med salt, svartpeppar, basilika och timjan. Blanda färsen med makaroner och häll i en ugnsform ( volym ca 3 Liter). Blanda äggstanningen och häll över. Grädda i 175 grader ca 45-50 minuter. Strö över riven ost mot slutet av gräddningstiden. 

Kokta morötter 4 port ( 3/pers)

1 knippe nya morötter ( 12 st)
5 dl vatten
25 g socker
50 g margarin
1 tsk salt
0,5 dl hackad gräslök och dragon

Borsta morötterna och skär bort blast men du kan lämna en liten bit kvar. Tillsätt vatten, socker, margarin, salt och morötterna i en vid stekpanna eller kastrull. Koka på medelvärme ca 15-20 minuter. Häll bort vattnet och stek morötterna med hög värme en liten stund. Dekorera med gräslök och dragon. Smakade helt underbara!!!



Plättar ca 30 st

1 ägg
5 dl mineralvatten
1 dl mjölkpulver
3 dl vetemjöl
0,25 tsk salt
50 g smält margarin
Garnering:
0,5 liter bär jordgubbar, blåbär mm
2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
0,5 apelsin riven skal
4 msk florsocker

Gör sönder ägget i en skål och vispa lätt. Blanda i mineralvatten, mjölkpulver och vetemjöl. Tillsätt smält margarin. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Grädda plättar. Om du vill göra plättbakelser låt dem svalna. Putsa och dela bären. Vispa grädden. Vispa mascarpone i en annan skål och smaksätt med riven apelsinskal och florsocker.  Blanda i vispgrädden. Lägg lite garnering mellan plättarna samt bär och bygg upp en bakelse om så önskas.



Brownies med bigarråer ca 16 små bitar

3 ägg
190 g socker
125 g margarin
125 g choklad ( Marabou mjölkchoklad med om du vill ha kraftigare smak ta choklad med större kakohalt)
150 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
½ vaniljstång
nypa salt
ca 35 st bigarråer ( man kan nog ta lite mera bigarråer)

Sätt ugnen på 175-180 grader. Vispa ägg med socker pösigt. Smält margarin på svag värme och tillsätt chokladen och rör så att det smälter. Tillsätt detta i äggsmeten. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och salt.  Dela halva vaniljstången och tillsätt fröna i smeten. Blanda allt med slickepott. Tvätta bigarråer och dela dem i hälften eller skär dem i kvartar och tillsätt i smeten. Häll i en ugnsform ( hade 23x23 och kakan blev ca 3 cm tjock) och grädda i 175-180 grader ca 30 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Låt svalna och skär i bitar.
Hade kvar lite av vispgrädde/mascarponeost blandning ( se plättar) och la en klick på varje bit samt sparade några bigarråer till garnering.

Mätta och belåtna!!!

Régalez-vous!!!!

Dagens meny: kokt kycklingsfilé, viltris, currysås, tomater och suger snaps 2012-06-16

Lilla J skulle ev komma till middag så det blev hennes favorit: kyckling med currysås. Men hon kom inte så det vara bara Stora J och jag men gjorde kokt kycklingfilé ( i hönsbuljong), viltris och currysås iallafall.



Régalez-vous!!! 


Dagens "fynd" 2012-06-16

Var på Reningsborg i Angered och hittade 4 st. härliga böcker...



"Det är roligt att baka; Marabous handbok i bakpulverbak" längst till vänstra hörna, 
"Kyrkkaffe Perfekta pajer" till höger,
" Kaffekalaset" från 1953 samt "Köksfranska" från Restaurant Sofus 1962.

I försettsbladet i boken Kaffekalaset står så här:

"-Är det lämpligt att ge ut kakböcker i en tid då kakfientligheten blommar på många håll, då bantning är ämnet för dagen och artikelserier rubriceras Magra med mej? Ja, svarar vi med övertygelse, vi som är ansvariga för denna lilla tillblivelse. Det är förkastligt ut både hälso- och trivselsynpunkt med fetma i överkant. Att snaska kakor i tid och otid ger osund fetma. Men kakor ska inte konsumeras som vardagsmat. Kakan bör få återgå till sin ursprungliga betydelse av läckerhet, lyx. Massproducerade köpkakor "billigt småbröd till kilopris" som det skrämmande heter i reklamen, är kakkulturens förfall. Nej, låt oss äta sunt till vardags, grovt och gärna surt bröd och njuta av det läckra (men ej översötade!) småbrödet, den lyxiga kakan, den dag vi vill känna helg, fest. Låt inte kaffe med dopp bli ett inspirerande frosseri. Gör i stället kaffefesten till inspirerande avkoppling, en stimulerande samvaro, en festlig njutning."

När man läser detta skulle detta kunna vara i dagens bakbok. Vi måste lyfta kakorna till nya höjder och njuta av dem  som avkoppling med underbara gäster vid festliga tillfällen... 

Ha det//

Dagens: rökt makrill, äggröra, suger snaps och tomater 2012-06-14

Har blivit riktigt förtjust i rökt fisk och köpte några rökta makrillfiléer. Det är så gott med äggröra...



Régalez-vous!!!

Dagens meny: potatissallad med olika korvar samt jordgubbs -och rabarberpajer 2012-06-10

Har gjort världens godaste potatissallad. Detta är faktum. Den är lite tysk inspirerad och riktigt riktigt god!!!!



Potatissallad á la Kurisutina ca 7-8 port. 

1 kg små potatis
2 bladselleri stjälkar
1 knippe salladslökar
150 g sugar snaps (salladsärter) 
2 st äpple ( Royal Gala)
100 g Schwartzwald skinka
Sås:
4 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
1 tsk stark senap ( Johnnys söt-stark senap)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar

Koka potatis och låt svalna. Skala och tärna dem. Skiva selleristjälkar och salladslöken (ta med allt, den gröna också). Skär ärterna med balja i småbitar. Skala och tärna äpplen. Skär skinkan i småbitar. Blanda allt ihop.



Blanda gräddfil med majonnäs. Tillsätt senap, salt, socker och svartpeppar. Häll såsen över och blanda väl. Ställ i kylen ( helst några timmar före servering).
Servera med grillad fisk, kött eller korvar.


Hade Cabanossy ost, korv med ost o bacon samt Härrydagrillen...
Riktigt gott tillsammans!!!!!

Fick tidningen Baka och var tvungen och pröva jordgubbs -och rabarberpajer... (fick lite rabarber på landet)

Jordgubbs -och rabarberpajer 8 st

Fyllning:

250 g rabarber
350 g jordgubbar
riven skal av 1/2 apelsin
1 msk apelsinsaft
100 g socker
60 g maizena
Smulor:
150 g vetemjöl
5 g salt
3 g bakpulver
75 g socker
60 g farinsocker
riven skal av 1/2 apelsin
100 g smör, kallt

Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: Skiva rabarbern och jordgubbarna; blanda dem med apelsinskal, saft, socker och maizena. Packa blandningen i portionsformar. 



Smulor: Blanda ihop alla ingredienser utom smöret i en skål. Skär det kalla smöret i kuber och knåda in det med fingertopprna tills du har en smulig deg.



Toppa fyllningen med smulorna. Ställ formarna på ett bakpappersklädd plåt i ugnen (det kan rinna över) och grädda i 200 grader ca 25-40 minuter. Ta ut och låt svalna en kort stund före servering.



Servera med glass eller grädde. 


Hade kvar lite jordgubbsglass så det blev det med pajen...

Régalez-vous!!!!!

Dagens bakning: Apelsin- daimkakor 2012-06-09

Hade några daim och en apelsin så det blev: Apelsin -daimkakor. Blev riktigt goda.....


Apelsin -daimkakor 38 st 

125 g rumsvarmt margarin
2 dl farinsocker
1 ägg
riven skal av 1 apelsin
80 g hackade hasselnötter
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat (soda)
nypa salt
4 dl havregryn
100 g grovt krossad Daim

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta apelsinet med varm vatten och borsta den och riv av skalet. Hacka hasselnötterna och krossa daim med mortel. Vispa margarin och farinsocker. Tillsätt ägg, riven apelsinskal och hasselnötter. 
Blanda vetemjöl med bikarbonat och salt och tillsätt i smeten. Blanda i havregryn och krossad daim. Ta ca 20 g /kaka och rulla dem och sätt på bakpappersklädd plåt. Platta till ca 0,5 cm tjocka kakor. Lämna bra mellanrum eftersom de flyter ut lite under gräddningen. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna.

Régalez-vous !!!!!!

Dagens utflykt till landet 2012-06-08

Stora J var ledig i fredags och vi kunde åka till landet hyffsad tidigt eftersom jag slutade kl 12.
Stora J hann klippa gräser och jag måla lite innan regnet kom. Härlig förmiddag på lördag med sol och rensning av rabatter, fixa lite med gärdsgård mm innan dax att åka hem igen. Lite bilder från landet:


Akleija blommar så fint... och 


en annan akleija har börjat med gula knoppar...


sådde förra hösten massor av lökar och vet inte vad dessa heter men...


blommorna ser fina ut och sicken härlig färg...och en stor vattendropp mitt i blomman...


lupinerna är så stora och snygga....


en liten Farbro Långben tar sig en tupplur på lupinen...


Appropå djur gillar myrorna mina pioner..de kryllar av dem på blommorna...


en av pionbuskarna har ca 55 blomknoppar...helt uttroligt...


en av klematis blommar så stora blommor...


blommorna är verkligen stora...förra året var de mycket mindre...


på baksidana av klematis har det dykt upp vild björnbär...


och om man tittar på klematisbilden ser man en bit av röda lekstugan och all kaprifolprakten brevid stugan och under all kaprifolprakten har vi en kompost.......


samt en björnbärsbuske till...hoppas vi får några björnbär...fåglarna måste ha tappat fröna så att det har börjat gro...roligt för oss...


såg årets första fjäril....

Ha det//

 


Dagens mera bakning: Rabarberbulle i långpanna samt rabarbersaft 2012-06-06

I morgon har vi arbetsplatsträff på jobbet och jag tänkte baka lite till den så det blev rabarberbulle i långpanna och hade ca 1 kg till rabarber och det blev saft.



Rabarberbulle i långpanna

200 g margarin
4 dl mjölk
50 g jäst
1 dl ljummet vatten 37 grader
1 msk kardemumma
0,5 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
16 vetemjöl
fyllning:
ca 0,5 dl flytande margarin
500 g skivad rabarber
ca 0,75 dl socker
ca 1 msk kanel
pensling:
1 ägg
1 msk vatten
garnering:
florsocker

Smält margarin i en kastrull, ta från plattan och häll i mjölken. Blanda ljummen vatten med jäst och socker. Låt stå några minuter. Blanda i salt och kardemumma. Tillsätt mjölkblandningen och ägget. Tillsätt mjölet och arbeta degen. Låt jäsa till dubbel storlek (ca 40 minuter).
Dela degen till två delar och kavla ut varje del till ca 30x50 cm. Pensla på flytande margarin, lägg på rabarberbitarna, strö på socker och kanel.  


Rulla samman som rulltårta och skär upp till 16 bitar /rulle. Lägg bitarna snittytan neråt på ett bakpappersklädd ugnsplåt. Täck plåten med plastfilm och låt jäsa ca 35-40 minuter. Grädda i 175-200 grader i mitten av ugnen ca 20-25 minuter så att bullarna har fått bra färg. Ta ut och pensla med ägg blandad med vatten. Pudra över lite florsocker.


Grunddegen är samma som Blåbärsbulle i långpanna.




Leilas rabarbersaft blir ca 1,5 l 

drygt 1 kg rabarber
1,5 l vatten
5 dl socker
saft av 1 citron

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i ca 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. Koka upp saften igen tilsammans med socker och citronsaft, låt svalna. Häll upp saften i flaskor och förvara i kylen. Spädes efter smak. 

Régalez-vous!!!!

Dagens bakning: enkla choklad woopies med Nutella 2012-06-06

Det blev inga Sverigebakelser idag utan det blev enkla choklad woopies med Nutella.



enkla choklad woopies med Nutella 20 st ( ca 4,5 cm diameter)

100 g margarin
150 g florsocker
2 ägg
175 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
30 g kakao

ca 1,5 tsk Nutella /kaka

Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet och vispa den med florsocker. Lägg i ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda siktat vetemjöl med bakpulver och kakao. Häll mjölblandningen i smeten och vispa till en jämn smet. Spritsa kakorna ( de flyter ut lite) på bakpappersklädd plåt och grädda 180 grader i mellersta falsen 10 minuter.




Låt svalna en liten stund och lägg ca 1,5 tsk Nutella på hälften av kakorna och lägg ihop två och två.


Ställ kakorna i kylen. 


Goda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Régalez-vous!!!

Dagens meny: yoghurt med färska bär samt spenatsoppa med ägg 2012-06-05

Var på biblioteket och en sväng till grönsakshandlarn. Köpte fina jordgubbar, hallon och blåbär samt persikor från Paraguay.

Persikorn ser härliga ut och gillar dessa mera platta persikor än "vanliga". 


Mellanmål blev lite yoghurt med hallon, blåbär och jordgubbar...ack så gott!!!!


Hade lite spenat kvar i frysen och gjorde en enkel spenatsoppa.



Spenatsoppa 2 port.

1,5 tsk margarin
1,5 msk vetemjöl
0,5 L mjölk, grädde ( hade 2 dl grädde och 3 dl mjölk)
1 grönsaksbuljongtärning
ca 200 g fryst spenat
lite gräslök

Fräs samman margarin och vetemjöl, späd med mjölk/grädde och smula i buljongtärning. Lägg i fryst spenat och låt soppan koka upp och låt småputtra några minuter till. Smaksätt med gräslök och servera soppan med ägghalvor.

Régalez-vous!!!

Dagens trevligheter: matbloggareträff 2012-06-05

Vi är ett gäng matbloggare i Göteborg som träffas då och då. Linda har jättefina grönområden nära där hon bor och vi samlades där och hoppades på uppehålsväder!!! Ingen regn, massor av god mat och härlig sällsskap!!!!!!!!!
Några måsar cirkulerade över maten men ...det gick bra.


Michaels bidrag till matbordet...kossekaka och smördegsbitar med spenat mm....


Åsas bönröra och citronkakor....


Lindas cheesecake och

blåbärsfocaccia...............


Rebeckas morotsbiffar....


Ann-Louises quinoasallad....


mitt edamame och ost muffins...och


tranbärskakor med vit choklad ...och


apelsinkaka...

Så här såg "mattallriken" ut:


och så här såg "efterrättstallrik" ut:

till höger finns det rabarberkaka med glass som Beata bidrog med...( hon var lite sen så jag glömde ta kort på hennes paj ber tusen gånger ursäkt Beata..)

Kasper älskar picknick och kom med Michael..roligt och se honom...


Sista bilden så att ni ser hur väl förberedda vi var inför maten.....


Härlig kväll med prat, mat och trevlig sällsskpa!!!!!!!!!!!!!Det måste vi göra om!!!!

Ha det//

Dagens meny: köttfärssås á la Italien + bred tagiatelle, bakning: Edamame och ost muffins , Apelsinkaka samt Tranbärskakor med vit choklad 2012-06-03

Det blev riktigt internationellt idag: köttfärssås från Italien, Edamame och ost muffins från Japan, Apelsinkaka från Frankrike samt Tranbärskakor med vit choklad från England......



Köttfärssås
5 port.

1 gul lök
1 morot
1 stjälk blekselleri
500 g blandfärs
150 g salsiccia
1 burk hela tomater
2 dl rött vin
olivolja
salt
svartpeppar
ketchup
basilika och oregano
edamamebönor

Finhacka lök, morot och selleristjälk. Fräs detta i lite olivolja. Smula i färsen och ta bort skinnet från salsiccian och smula ner i panna. Krydda med salt och peppar. Häll över vinet och låt puttra ett par minuter. Häll i tomaterna, oregano, basilika och edamamebönor.  Sätt på locket och låt puttra ett par timmar ( smakar godare om den får koka länge om du har tid att vänta..). Sped med tomatspad om såsen känns torr.
Servera med bred tagiatelle. Toppa med riven parmesan.


köttfärssås mmm....

Till efterrätt blev det hemmagjord jordgubbsglass med färska jordgubbar och lite mynta...

jordgubbsglass med jordgubbar och mynta mmmmmm.............

Ska imorgon till en bloggare träff och bakade Edamame och ost muffins från Japan.

bara ett lager smet ovanpå och lite extra ost och skjuss in i ugnen........

En helt underbar apelsinkaka från Frankrike...

Apelsinkaka mm.......

Hittade ett recept på Söta dagar the hummingbird bakery: Tranbärskakor med vit choklad.....

tranbärskakor med vit choklad mmmmmm........

Hoppas andra tycker om sakerna som jag har med mig också........ 

Ha det//

Dagens utflykt till landet 2012-06-02

Åkte till landet över dagen och vi klippte gräset, målade lite mm. Lite bilder:


stenpartiväxer som blommar så fint....


dvärg rhododendron massor av blommor men knappt några blad....


pionerna växer så det knakar och ...


myrorna älskar pionblommor....


lupiner stora och fina...


lupiner...


klematis har börjat blomma....


akleija med en liten fluga....


akleija med bi.......

Ha det//

RSS 2.0