Dagens fundering: 2011-07-31

Har försökt röra på mig mera och går och tränar två gånger i veckan, måndag och onsdag.


Börjar med styrketräning ca 45-60 minuter och sedan går ner och tränar i vatten. Vet ej vad det kallas på svenska men jag har en väst på mig och springer i vatten. Sedan simmar som vanligt en stund och en stund i bastun så är man som ny. Till hösten är det Tai Ji Quan träning till. Tidigare försökte träna styrketräning 3 gånger/vecka men kände att det blev för mycket. Hade paus från träningen ca 4 veckor och fick träningsverk naturligtvis när jag började igen. Kände att jag måste fortsätta träna för att må bra. Tycker att jag har fått bättre hålling samt orkar mer fysiskt. Har gått ner ett kilo men hoppas att lite mera fett har blivit muskler istället. 
 Vattenträning med väst
den är skonsam mot knäna.

Ha det/

Dagens katt 2011-07-30

Blev med katt igår. Lilla J flög till Kreta idag och ska träffa sin kompis S som jobbar där nere över sommaren. Lilla J är borta två veckor så vi får ha lilla Molly hos oss ett tag. Hon hittade sina kompisar med en gång och gillar att sova i famnen på dem.

  Lilla Molly med sina kompisar.

Ha det/

Dagens inköp och bakning: blåbärspaj med maräng 2011-07-30

Var i stan och det var Designmarknad på Södra Larmgatan. Köpte ett par örhängen med små söta tranor. Det var S:s kompis som hade gjort dem. Jättefina. Ska nog köpa halsbandet också. Får höra med S om hon har någon kvar.

  Örhängen med tranor.

Hade sett en annons på GP från Chilli att de sålde tårtfat Lilly 3 -pack för 99:-. De var riktigt söta och man kan ha de ovanpå varandra eller ha var för sig.

  Tårtfat Lilly


Köpte blåbär och gjorde en blåbärspaj med maräng. Riktigt god!!!

    Blåbärspaj med maräng  8 port.

Botten:
100 g rumsvarmt margarin
95 g socker
2 stora äggulor
140 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
400 g stora blåbär( man kan ha mindre och frysta också)
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
1 tsk torkad mynta
Maräng:
2 stora äggvitor
0,5 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop rumsvarmt margarin och socker. Vispa i äggulorna ett i taget och fortsätt vispa. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och sikta i dem. Tryck degen i en avlång form (  13x35 cm) både botten och kanterna. Lägg den i kylen en stund.
Blanda blåbär med potatismjöl. Tillsätt socker och torkad mynta. Blanda väl. Häll blåbären i formen och grädda i 200 grader i nedersta falsen 15 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa. Fyll en sprits med maräng och spritsa över blåbären. Fortsätt grädda ca 8-10 minuter till.
Servera ljummen med vaniljvisp.

Régalez-vous!!!!

Dagens gottis: Ugnstorkade tomater i örtolja 2011-07-28

Eftersom jag kan inte soltorka tomater så får jag ta ugnens hjälp.

 Ugnstorkade tomater    ugnstorkade tomater i örtolja

250 g körsbärstomater
Örtolja:
1,5 dl olivolja
0,5 msk Herbes de Provence
(ev en knivsudd pressad vitlök)

Sätt ugnen på 125 grader. Dela körsbärstomaterna, lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittytan uppåt. Torka tomaterna ca 3 timmar i 125 grader. Blanda ingredienserna till örtoljan sinsimellan. Lägg tomaterna i en ren galsburk och häll örtoljan över. Stäng locket och låt tomaterna ligga minst några dagar i olja innan du serverar dem. 

Régalez-vous!!!

dagens soppa: Grönsaks/köttfärssoppa 2011-07-28

Jag gillar olika soppor och gjorde Grönskas/köttfärssoppa. Var på torget och köpte grönsaker mm.

 Grönsaks/köttfärssoppa ca 4-5 port.

ca 400 g fast potatis
ca 100 g morot
ca 140 g kålrot
ca 140 g rotselleri
ca 140 g palsternacka
1,5 l vatten
3 köttbuljongtärningar
några kryddpepparkorn
ca 300 g nötfärs
½ purjolök
½ salladskål
persilja
Herbamare örtsalt

Ansa grönsakerna och skär dem i jämnstora bitar. Tillsätt rotsaker, buljongtärningar och pepparkorn i kokande vatten. Tillsätt sedan potatisen i kastrullen. Låt koka ca 10 minuter. Bryn köttfärsen i sin egen fett på stekpannan och tillsätt det i soppan samt skivad purjolök och salladslöken i strimlor. Låt småkoka ca 15 minuter. Smaka av med Herbamare örtsalt. Servera med gott fullkornsbröd till.
Man kan utesluta köttfärsen om man vill bara ha grönskassoppa.
Riktigt god och mättande soppa!!!

Régalez-vous!!!!

Dagens tips 2011-07-27

När du snoppar av jordgubbarna spara då gröna delen och torka dem. Andvänd sedan i teet. Kanooongott!!!



Ha det/

Dagens: fransk bärpaj 2011-07-27

Hade med mig Leilas fransk bärpaj på jobbet. Var och en fick ta hallon samt pudra lite florsocker över. Den var riktigt god!!!

 Bilden är inte så skarp men ...

Régalez-vous!!!

Dagens må-bra film: Julie&Julia 2011-07-26

Jag beställde igår boken: Det goda franska köket av Julia Child. Hittade den i en antikvariat i Ystad till hyffsad pris.



När jag tänker på Julia Child så tänker jag på filmen : Julie&Julia. Riktigt må-bra-film.


Får 5 glasögon av 5.

Ha det/

Dagens bakning: Leilas fransk bärpaj 2011-07-26

Har tittat på Leila bakar i Frankrike och hon bakade en bärpaj i ett av programmen. Den såg så god ut så jag ska ta den med mig till jobbet imorgon. Får se vad de tycker om det.

  Lailas franska bärpaj utan garnering.  ska garnera med hallon imorgon på jobbet.

Mördeg:
150 g smör/margarin, kallt
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg

100 g vit choklad

Mascarponecréme:
3 dl mascarpone
2 dl vispgrädde
1 st vaniljstång, färsk
1 st lime, skalet
1 msk flytande honung
Toppning:
125 g blåbär, färska stora
400 g hallon, färska
florsocker

Mördeg: nyp ihop tärnat, kallt smör/margarin med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och arbeta samman tills degen precis går ihop. Tillsätt några droppar kallt vatten om degen inte skulle gå ihop men knåda aldrig en mördeg. Då drar den ihop sig i pajformen.
Plasta degen och låt vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en rektangulär pajform. Nagga botten av mördegen med en gaffel. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över kanten så att den inte sjunker ner under gräddningen.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 5 minuter, ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.
Smält vita chokladen i ett vattenbad och pensla chokladen över botten och insidan av kanten på pajsklaet. Låt chokladen stelna.
Mascarponecréme: Vispa grädden fluffig. Rör ihop mascarponeost, grädden, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet limeskal och honung. Bred ut krämen över pajskalet.
Toppning: Lägg hallon i ett fält i mitten av pajen och pudra rikligt med florsoacker så de blir helt vita och pudra kanten av pajen med rikligt med florsocker.
Lägg blåbären till vänster om hallonen och röda hallon till höger. Voila! Då har du blått, vitt och rött=fransk flagga.

Jag har gjort fram till toppningen som jag ska göra på jobbet strax före servering. Har bara hallon med mig så det blir ingen flaggtårta.

  Mördegkakor
Det blev lite mördeg över så rullade ihop den, la på en bakpappersklädd plåt. Plattade till lite och gjorde en liten skåra mitt i som jag fyllde med hallonsylt. In i ugnen 175 grader ca 10-15 minuter. Garnerade med kristyr och skärde i småbitar. Annars kan man spara mördegen i frysen.

Régalez-vous!!!!

Dagens kräm: Sagokräm med cocos, granatäpple samt pistagenötter 2011-07-26

Köpte granatäpple och pistagenötter och gjorde sagokräm med cocos. Den är så god med små syrligt granatäpple och pistagenötter.(se recept 20110510)

  Sagokräm med cocos , granatäpple och pistagenötter.

Régales-vous!!!!!

Dagens upptäckt: Adele 2011-07-24

Hörde i radion en tjej sjunga med härlig röst och Lilla J visste att det var Adele. Hon har två riktigt bra låtar i sin album 21: Rolling In The Deep samt Set Fire To The Rain.

 Får 5 glasögon av 5.



Ha det/

Dagens fylla 2011-07-23

Man kan tro att djur skulle vara mera förståndigare än vi människor men...de är glada i "spriten" också.
Vid husknuten har vi stor skogslind. Den blommar nu och bin snurra runt i den. Efter en stund kan man se marken som är svart av kryllande, kravlande bin som inte kan flyga just då. De är fulla.  
Många år sedan när jag märkte detta för första gången tog kontakt med husägaren som i sin tur tog kontakt med Botaniska trädgården eftersom man trodde att det var något fel med trädet. De berättade att nektarinet just i skogslind jäser i värmen så att bin blir fulla av den. Inte undra på att det kryllar av bin runt i trädet!!!!

 Skogslind

Vi har massor av fyllisar på våran balkong mellanåt!!!

Ha det så bra i värmen och ta det vackert med ......

Dagens efterrätt: Tiramisu med Baileys 2011-07-23

Gjorde igår Tiramisu med Baileys till efterrätt idag. Den blir god om den får ligga i kylen över natten.

  Tiramisu med Baileys 4-5 port.

2 dl starkt kaffe
1,25 dl Baileys
drygt 200 g savoyardikex
1 ägg
0,5 dl socker
250 g mascarponeost
ca 1 tsk kakao

Blanda kaffet med ca 0,6 dl Baileys. Lägg ett lager kex på botten på en avlång sockerkaksform. Skeda kaffe/Baileys på kexen(tog 4 tsk /kex).
Separera äggvita från äggula och vispa äggulan med socker vit och pösigt. Tillsätt ca 0,6 dl Baileys och mascarponeost och rör ihop.
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den försiktigt.
Bred hälften av smeten på kexen och lägg på ett lager kex igen. Skeda kaffe/Baileys på kexen och sist resten av smeten.
Täck formen med plastfilm och låt stå i kylen över natten. Pudra med kakao genom en tesil strax före servering. 

 Lagom smak av Baileys och kexen lagom drängta av kaffe/Baileys. Blev riktigt nöjd!

Régalez-vous!!!

Dagens bakning: Sockerkaka med Baileys 2011-07-23

Hade lite Baileys kvar och tänkte pröva ha den i sockerkakan. Gick bra och kakan blev riktigt god.

  Sockerkaka med Baileys 

3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl Baileys
50 g smält margarin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
lite florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt Baileys och smält margarin. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll i en smörjd och bröad sockerkaksform. Grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 40-50 minuter. Pröva med en sticka så att kakan är klar. Låt kakan vila i formen några minuter innan den stjälps upp. Låt svalna. Pudra lite florsocker över kaka före servering. 

  gott med en kopp te/kaffe.

Régalez-vous!!! 

Dagens lunch : blomkålssoppa 2011-07-21

Ingen sockerkaka i skafferiet så var tvungen och baka: Marys nötkaka samt Kardemummakaka. Köpte en liten blomkålshuvud igår och det blev blomkålssoppa till lunch. Soppan blev riktigt len och krämig. 

 Marys nötkaka
(köpte en ny sorts ströbröd och kakan blev rätt blek utanpå)
 Kardemummakaka

  Blomkålssoppa   blomkålssoppa med korv

Blomkålssoppa 4 port.

550 g blomkål
150 g palsternacka
2 små potatisar
2 gula lökar
2 msk margarin
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
lite Herbamare örtsalt
Garnering:
blomkålsbuketter
ev. knaperstekt bacon/korv

Dela blomkålen i små buketter och lägg undan ca en 1/3 till garnering.
Skala och skär palsternacka, potatis och lök och tärna dem. Lägg margarin i en kastrull och fräs grönsakerna liten stund. Häll i vatten och smula i buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Mixa allt till en krämig soppa.Smaka av med Herbamare. 
Koka blomkålen (som du sparat till garneringen) i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Knaperstek bacon/ korv.
Garnera varje portion med blomkål och bacon/korv.

Régalez-vous!!!!

Dagens må-bra 2011-07-20

Idag blev det årliga besök på Liseberg och Carl-Einar Häckners Varieté. Han är härlig fast jag tyckte att han var roligare förra året, Silea på linan och Danilo på stången var ju jättebra. Stora J vann en stor låda fyllt med Ballerina kex samt jag vann en stor låda med Toblerone (Stora J överlycklig eftersom han älskar Toblerone).

  Carl-Einar Häckner


Var tvungen och köpa filmen Mina eftermiddagar med Margueritte. Gillade filmen och ville se den flera gånger. Var på Movieline och de hade filmen för bara 99:-.  




  Galenskaparna och After Shave

Tittade på Allsång på Skansen igår (gillar Bo Kaspers samt Galenskaparna och After Shave). Blev riktigt glad när Galenskaparna och After Shave sjöng: 
Livet är gott....
Det ska va' gott å leva 
Annars kan det kvitta
Fint å leva
Annars kan det kvitta
Lätt å leva
Annars kan det kvitta 
Spring inte runt och vela
Då sabbar du det hela
Spring inte runt och veva
Det ska va' gott, gott, gott
Gott å leva!!!!!

Ha det/

Dagens andra bakning: Jordgubbsjitterbuggar 2011-06-19

Köpte Allas 29/11 för bilagans skull. De hade liten bilaga med Sommarbaka med bär. Där såg jag receptet : Jordgubbsjitterbuggar.

  före att ha varit i ugnen    efter att varit i ugnen

Jordgubbsjitterbugger ca 40 st.

Mördeg:
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 stor äggula eller 1 litet ägg

ca 2,5 dl jordgubbsmarmelad utan bitar

Maräng: 
2 äggvitor
1,5 dl socker

Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand, bara tills det precis blir blandat. Dela degen i två bitar, forma rullar och kavla ut på mjölat bakplåtspapper till rektangulära (knappt) ½ cm tjocka plattaor. Bred på ett så tunt lager jordbubbsmarmelad som möjligt.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blankt skum. Fördela genast marängen på plattorna och rulla ihop försiktigt. Lägg rullarna på en bakpappersklädd skärbräda/bricka en stund i frysen så blir de lättare att skära.
Skär i skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna. Förvara i frysen och ta upp efter hand.

Jag fick rätt så breda rullar hade behövt trycka ihop mera tycker jag. Utseende är väl ok men smaken är kanoon. Mördeg, jordgubbssmak samt maräng helt underbar kombination!!!

Régalez-vous!!!!

Dagens bakning: jordnötskakor 2011-07-19

Köpte stor påse jordnötter och jordnötssmör och blev sugen på kakor. Blev riktigt riktigt goda!!!



Jordnötskakor ca 25 st.

80 g rumsvarmt margarin/smör
80 g jordnötssmör
160 g rörsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
200 g vetemjöl
50 g grovt hackade jordnötter (ej saltade)
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 160 grader.Blanda margarin, jordnötssmör, rörsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda med en gaffel. Tillsätt mjöl blandad med bakpulver och salt. tillsätt sist grovt hackade jordnötter. Forma degen till 25 lika stora bollar. (Jag väger degen och delar den med 25 och det blev ca 25 g /kaka så man får rätt så lika stora kakor när man väger de). lägg de på bakpappersklädd plåt. Platta till lite med en gaffel. Grädda i  160 grader ca 20 minuter.

     Lite varma kakor med kallt mjölk mums.......

Régalez-vous!!!!

Dagens granité: vattenmelon 2011-07-17

Köpte vattenmelon och gjorde granité av den. Jättegod och läskande.

     Vattenmelongranité  ca 8 port.

ca 1 kg vattenmelon
2,5 dl vatten
1 dl socker
2 msk citronsaft

Skala och ta bort kärnor från vattenmelonen. Dela den i småbitar och mixa.
Häll vatten och socker i en kastrull. Värm upp så att sockret smälts.
Blanda ihop vattenmelon, sockervatten och citronsaft. Ställ i frysen minst 6 timmar och rör då och då så att allt blir fryst.

Régalez-vous!!!!


Dagens må-bra-saker 2011-07-17

Fim: Mina eftermiddagar med Margueritte.



Gérard Depardier är en medelålders, överviktig, mobbad man med dålig självförtroende som möter en 95-årig Margueritte i en park och en varm vänskap uppstår. "Filmen är en hyllning till kraften i kultur och den förmedlar budskapet att det aldrig är försent att reparera något. Den beskriver också kärlekens olika ansikten. Den är en varm film som ger hopp" (kulturbloggen.se).
Man mår bra av filmen!!!!!
Får 5 glasögon av 5. 

Äntiligen : läste i GP
15/7 om att EU-kommissionens ständiga kommitté för livsmedelskedjan och djurhälsa (SKLD) röstat för att ett godkännande av att steviolglykosider, ett sötningsmedel som utvinns ur växten, ska få användas i livsmedel!!!!!Hurra!!!

 Stevia rebaudiana

Ha det/



Dagens soppa: Sommarsoppa 2011-07-14

Gjorde en enkel finsk Sommarsoppa ( kesäkeitto på finska och betyder sommarsoppa). Blomkålen, potatis och morötterna är ju nu så goda så... Soppa passar ju bra i en regnigt sommardag. 
  Sommarsoppa

Sommarsoppa 4 port.

7 dl vatten
1 tsk salt
2 morötter
7 st små färskpotatis
½ blomkål
ca 20 st sockerärter med balja
redning:
1 msk vetemjöl
5 dl mjölk
herbamare örtsalt
persilja (som jag glömde)
lite smör

Koka upp vatten och salt. Ansa och skär grönsakerna och koka dem mjuka ca 10-15 minuter. Rör ut vetemjölet med mjölken och häll i kastrullen. Koka upp. Smaka av med Herbamare örtsalt. Garnera med persilja. Servera med gott bröd till. I Finland brukar man ha en klick smör i soppan också. 


Så här ser mina frön/växter ut som jag beställde från Impeca.

   Citrongräs.
Jag sådde dessa alldeles för sent. Man skulle försått i början av året för att få en sådd i år men de får växa ute så länge det går så får vi se om man kan ändå använda de. (har ett litet växthus också så får se om det går att skörda citrongräs i år). 
  Japansk sodaört (Okahijiki) . Det blir spännande och smaka sedan...

      Japansk persilja( Mitsuba). Den verkar bli bra och blir rätt så bra skörd. Har inte smakat än men....

Ramslöken ska jag så i höst för att det ska bli något till nästa år.


Dagens lunch: morotsplättar 2011-06-13

Var på Styrsö igår med min kompis M. Tog båten dit, fikade vid hamnen och tog en härlig promenad på ön.

  Underbar utsikt

    konstig mutation: tall och en annan trä som växer mitt i tallens stam.


Gjorde lätt lunch till mig idag: morotsplättar med lingonsylt.

   

Morotsplättar 14 st småplättar

2 morot
1 dl mjölk
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 dl riven lagrad emmental
lite Herbamare örtsalt

Finriv morötterna. Blanda i resten av ingredienserna. Stek rätt tjocka plättar. Servera med t ex lingonsylt.
Blev riktigt goda.

Règalez-vous!!!

Dagens utflykt 2011-07-12

Ska träffa  kompisen M och åka en båttur med henne. Det ska bli roligt att träffa henne och åka båt till skärgården.



Ha det/

Veckans matsedel på landet + lite annat

Fredag: olika smakrika korvar med rotfruktskaka 

Lördag: Vilda grytan med färskpotatis samt sallad, jordgubbar med glass

Vilda grytan 4 port.
480 g fryst renskav
lite margarin för stekning
4 dl matgrädde
1,5 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 msk svart vinbärsgéle

Stek fryst renskav i margarinet i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och géle i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt koka ca 5 min.
 
Söndag:Fisk på grönskasbädd och jordgubbskräm till efterrätt

Måndag: Sommarkyckling med färskpotatis samt sallad

Sommarkyckling 4 port.
4 kycklingfiléer
lite margarin för stekning
2,5 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fansk senap
0,5 dl hackad gräslök
1/4 gurka
½ paket bacon

Bryn kycklingsfiléerna runt om i margarin i stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10-15 minuter. Skär gurkan i skivor med osthyvel. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.

Tisdag: Stor köttbiff med pasta samt sallad

Stor köttbiff 4 port.
ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
½ tsk malen kryddpeppar
1,5 msk potatismjöl
4 dl matgrädde
1 msk soja
margarin till stekning

Blanda färsen med salt, kryddpeppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp margrain i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 minuter. Dela den i 4 delar och vänd dem. stek ca 4 minuter till. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3-4 minuter.   

Onsdag: Falukorv med äpple och ost i ugn samt potatis och sallad

Torsdag: Stek spetta med färskpotatis och chili-limesås

Fredag: Lövbiff med färskpotatis och grönsaker samt jorgubbar med glass

Köpte en ny spis till landet och den fungerade bra.
 


Läste i GP igår att: Robert Gustafsson får huvudrollen i filmatiseringen av Jonas Jonassons succéroman : "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Helt rätt kan se honom i huvudrollen. Kan rek. att läsa boken. Den var bra!!!



Ha det/

Dagens fiskrätt: fisk på grönsaksbädd

Gjorde detta på landet och den blev riktigt god. Allt-i-ett så man kan göra annat under tiden maten är i ugnen.

Fisk på grönsaksbädd

Se fler recept från Kurisutina på kokaihop.se.

Regaléz-vous!!!


Tillbaka från semestern

har varit på landet med Stora J och svärmor. Bakade svärmors nötkaka enl. hennes recept. Den är så god och nästan ingen mjöl alls och inget fett.

Marys nötkaka

Se fler recept från Kurisutina på kokaihop.se.

P.S På måndag börjar jobbet igen.

Ha det/


Dagens saft: Rosenkryddad jordgubbssaft klart 2011-06-30

I kväll gjorde jag färdig saften. Silade den och hällde i 1 dl rosenvatten samt 2 krm natriumbensoat samt tappade upp i flaskor. Ooh vad gott det blev!!! Det blev ca 18 dl och färgen är helt underbar.
Om man ska förvara den längre tid och rekommenderas frysförvaring i lämpligt emballage eftersom den inte är kokt utan kallrörd!!!!

  Rosenkryddad jordgubbssaft    sicken härlig färg och smak!!!!

Om ni har jordgubbar över så gör detta. Smaken är .......

Régalez-vous!!!


RSS 2.0