Dagens meny: Flygande Jacob och Semifreddo 2011-08-28

Har aldrig gjort Flygande Jacob tidigare men bläddrade boken: Retromat och fastnade på Flygande Jacob. Enl. boken publicerades denna klassiska rätten i Allt om Mat 1976. Upphovsmannen hette Jacobsson och arbetade till vardags med flygspedition, därav namnet Flygande Jacob.( här är min version av receptet)

      Flygande Jacob 6 port.

1 kg kycklingfiléer ( Eller färdiggrillad kyckling)
6 dl hönsbuljong
4 bananer
3,5 dl vispgrädde
1,25 dl chilisås
1,5 paket bacon (á 140 g)
1 dl salt jordnötter

Koka kycklingfiléerna i hönsbuljong ca 25-30 minuter( eller andvänd färdiggrillad kyckling). Sätt ugnen på 225 grader. Skär filéerna ca 1,5 cm tjocka bitar. Lägg dem på en ugnsfat. Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden så att det blir 4 bitar av varje banan. Lägg bitarna på kycklingen. Vispa grädden och blanda i chilisås. Bred gräddblandningen över bananerna. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Skär baconet i småbitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon och jordnötter över den färdiggratinerade kycklingen. Servera med ris och sallad.

  Semifreddo med blåbär 8 port.

1 burk (330 cl) vaniljvisp
2 burk (á 200 g) Keso hallonsmak
Dekoration: blåbär(hallon mm) och ev kolasås 

Vispa vaniljvispen hårt. Blanda i Kesella med hallonsmak. Häll i en plastpytta med lock som tål frysning. Sätt på locket och frys max 4 timmar. Häll i skålar och dekorera med bär och ev färdig kolasås.
Om du låter den bli genomfryst låt den vara i kylen ca en timme innan serveringen så att den hinner smälta lite. 

Régalez-vous!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0