Dagens bakning: Kryddkaka med torkade körsbär 2011-08-30

Var i stan och tog en tur till Saluhallen. Köpte torkade kiwi, jordgubbar samt körsbär.

       
 
Gjorde en sockerkaka med körsbär. Får se var jag ska hitta på med jordgubbar och kiwi.

Kryddkaka med torkade körsbär.

3 dl filmjölk
200 g smält margarin
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk ingefära
3 tsk kardemumma
1 msk citron/limesaft
1-2 msk riven citron/limeskal
1 tsk soda
6 dl vetemjöl
2 dl (färska eller) torkade körsbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Ta bort kärnorna från körsbären. ( Om färska skölj och ta bort kärnorna och dela dem). 
Smält margarinet och låt svalna. Blanda filmjölk med smält margarin, socker, sirap, kryddorna, citronsaft och skal, vetemjöl blandat med soda samt sist körsbären. Blanda väl. Skeda i en smord och bröad kakform. Grädda i 175 grader ca en timme. Pröva med sticka.
Blev riktigt god!!!

Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0