Dagens bakning: Cobbler med persika och hallon 2011-08-06

Bär och frukt är så fina nu och tänkte göra färdigt efterrätten tills imorgon. Stora J och svärmor kommer hem från landet och jag har lovat laga något gott till middag. Cobbler är en klassisk amerikansk fruktkaka. Frukten täcks av en tjock kaksmet som vid gräddningen får en krispig yta. Tog sist dropparna Baileys så nu har jag använt hela flaskan Baileys (3,5 dl).


  Cobbler med persika och hallon 6-8 port

Botten:
100 g smör
0,75 dl farinsocker
2 msk Baileys
2 stora färska persikor
ca 250 g färska hallon

Kaksmet:
100 g smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
0,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Blanda smör, farinsocker och Baileys i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. När smöret har smält häll såsen i en ugnsform (hade en 17 x 27 cm).Skiva persikor och lägg på såsen samt hallonen.
Smeten: Tärna smöret och rör det med socker. Blanda ner vetemjölet blandad med bakpulver, vaniljsocker och kokosflingor. Tillsätt mjölken lite i taget. Kavla ut degen (med hjälp av mjölat bakpapper) lika stor som formen. Lägg smeten försiktigt över frukterna. Grädda i 175 grader ca 25-35 minuter. Servera med vaniljvisp.

Om man vill ha "torrare" kaka kan man skippa smör,farinsocker och Baileys och lägga frukten direkt på botten av formen också.

Enjoy!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0