Dagens bedrift

dagens bedrift : varit på jobbet och tränat.
Blev alldeles varm i hjärtat i morse. åkte spårvagn till jobbet och såg ett ugnt par. de höll om varandra och var så finklädda. hon hade lila kappa och han hade kostym och lila slips. jag började fundera och undra: vart är de på väg, vad ska de göra.
 det är roligt att när man ser någon på vagnen tex börja fundera: vad heter hon/han,  vilket yrke har personen, ålder mm.
tiden går då så fort att ibland håller jag missa min hållplats. känner att jag blir på bättre humor redan på morgonkvisten bara genom att fantisera. tanter får göra sådant!!!!!

Hemlis

En kompis berättade en hemlis och jag blev så glad. han förtjänar detta. ska berätta mer om det senare när jag får lov att gå ut med den. underbart.
har planterat lite idag. dottern har köpt lavendel och jag gick över med spade och jord. får se vad hon vill ha mera i sin lilla trädgård. mamsen ställer upp i alla väder. så ska det vara eller hur.
var på Myrorna och hittade 2 st påslakan med sjöstugor på. jättefina bara 50:-/styck. ska nog ta dem till landet.dem passar bra där. det blir väl landet på fredag eftersom det ska bli hyffsad väder. köpte kantsten som ska väl fixas.skulle vilja ha växten blåregn men de är väl svåra och få tag i samt kostar väl skjortan. såg bild på en blåregn som bonsai wau säger jag bara.

Det är måndag morgon......

usch med måndagar. vill inte gå till jobbet. kan man inte förbjuda måndagar någon....snälla.
gjorde mina timmar iallafall och var och tränade efteråt. Sicken härlig känsla man får efter träningen. kände att jag har blivit lite starkare på vänster sidan och känns att det är inte så stor skildnad mellan vänster och höger länge.
snart är det sommarens Tai Ji Quan träning i Botaniska och Trädgårdsföreningen också.
Botaniska trädgården: 3-7/5 och 17-28/5(ej lördagar och söndagar)06.00-06.45 och 08.00-08.45
Trädgårdsföreningen: 5-6/5, 19-20/5 och 26-27/5 onsdagar kl. 12.00 och torsdagar kl. 17.00. Ledare är Gudrun Gylling (tränat Tai chi sedan 70-talet).
kostar inget.är osäker om man måste betala intrede till Botaniska och Trädgårdsföreningen men det kan inte vara så mycket. hoppas det blir mycket folk.tänk massor med människor tysta och rör sig mjukt nästan som vågor i havet. 

Dagens meny

Svärmor skulle komma till söndagsmiddag som vanligt samt dottern . Dagens meny: Sellerisallad, färsk potatis, fisk i ugn, ostgifflar samt hallonsorbet. Recepten är till 4 personer. 
Ostgifflar 16 st
2 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smält margarin
(om du vill ha mer ostsmak 2 dl riven emmentaler ost)
Fyllning:100 g färskost med blåmögelsmak
(eller ca 2 dl riven emmentaler ost)
Smält margarin. Rör gräddfilen med vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Rör i margarinet( och ev riven ost). Knåda degen. Dela den till 2 delar. Kavla ut 2 runda kakor. Sporra varje kaka till 8 trekanter, lägg på bredaste delen en klick färskost(eller riven ost) och rulla ihop. Se till att spetsen kommer på undersidan. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och grädda i 225 grader ca 8-12 minuter.
 Sellerisallad
2 st äpple
ca 200 g vitkål
130 g rotselleri
1 dl hasselnötter grovt hackade
4 st ananasringar
0,5 dl citronsaft
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
Skala och riv äpplen, riv rotsellerin och strimla vitkålen. Hacka hasselnötterna grovt. Dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda vitkål, äpple, selleri,hasselnötterna och ananasbitar i en skål. Vispa grädden och rör i majonnäsen och citronsaften. Blanda i såsen och severa. Passar bra till fisk.
Fisk i ugn 
2 st stillahavstorsk á 400 g fryst
3 tsk citronpeppar
nypa vitpeppar
2 dl créme fraiche
1 msk citronsaft
färsk dill
citronklyftor
4 st hårdkokta ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Tina frysta fisken några minuter i micron och lägg sedan fisken i en ugnsfat. Krydda med citronpeppar och vitpeppar. Blanda créme fraiche och citronsaft. Häll över fisken. Stek fisken i ugnen ca 40 minuter.
Dekorera med dill och citronklyftor. Servera småhackad hårdkokt ägg, sellerisallad samt färskpotatis till fisken.
Hallonsorbet
2,5 dl vispbar vaniljsås
150 g färskost naturell
(1,25 dl socker eller) 1,25 Hermesetas strö
225 g frysta hallon
Vispa vaniljsåsen pösigt. Rör i färskosten och (socker)/Hermesetas och sist frysta hallon. Häll i en vattensköljd form och ställ i frysen minst 4 timmar.Ta ut en stund innan den ska ätas.

molly


Världens goaste katt. Inte min men jag får låna henne ibland.

Välkommen till min nya blogg!

kommer att försöka skriva om mat och annat som intresserar mig.

RSS 2.0